FORMULA 1: Meklaren smanjuje platu Hamiltonu! On razmišlja o prelasku u Mercedes AMG!

Britanac Luis Hamilton za korak je bliži prelasku u Mercedes AMG, pošto mu je Meklaren ponudio neku vrstu smanjenja plate da bi ostao u toj ekipi

  • 0

Na pomolu je veliki transfer u Formuli 1. Sve i svi tako govore.  Meklaren Hamiltonu smanjuje platu, Alonso mu savetuje da ode iz britanskog tima, a legendarni Edi Džordan, vlasnik nekadašnjeg F1 tima koji je nosio njegovo ime, govori da Hamilton sigurno ide u Mercedes AMG!

Mercedes je ponudio tamnoputom britanskom vozaču ugovor, koji bi mogao da vredi oko 75 miliona evra za tri godine. To je mnogo više od onog što dobija u Meklarenu, gde je prvobitni ugovor iznosio 18 miliona evra za jednu sezonu. Mercedes je tu u plusu jer razvija motor za 2014. godinu, a u prednosti je u odnosu na Britance.

Savet za odlazak iz Meklarena stigao je i od suparnika iz Ferarija, bivšeg vozača britanskog tima.

- Napuštanje Meklarena predstavljalo je jednu od najboljih odluka koje sam u životu doneo. Neki ljudi kažu da je nemoguće da Hamilton ode. Ne vidim zašto je to nemoguće. Meklaren jeste snažan tim, ali osvojili su šampionat 2008. godine na poslednjoj krivini poslednje trke. Ako im uzmete tu titulu, moraćete dugo da tražite kako biste došli do sledeće - rekao je Alonso.

Prema poslednjim informacijama, ponuda za Hamiltona važiće bez obzira na to da li će Mihael Šumaher na kraju sezone objaviti definitivno povlačenje iz Formule 1.

- Hamilton će u Mercedesu zameniti Mihaela Šumahera, koji na kraju ove sezone definitivno odlazi u penziju. Luis se već dogovorio sa čelnicima nemačkog tima. Hamilton je imao nekih nesuglasica sa ljudima u Meklarenu zbog novog ugovora, tačnije njegovog finansijskog dela, jer šefovi ne žele da mu povećaju platu, koja sada na godišnjem nivou iznosi oko 15 miliona evra - rekao je očigledno veoma dobro upućeni Edi Džordan.

Zasad se još ne zna rasplet, a Hamilton je rekao da je trenutno koncentrisan samo na tekući šampionat u kojem drži drugo mesto upravo iza Fernanda Alonsa.

(D. Grbović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA