"ĐAVOLI" DUGUJU ZVEZDI: U Kragujevcu derbi petog kola JSL

Vicešampion Srbije danas igra na jednom od najtežih gostovanja u ligi. Kragujevčani duguju "crveno-belima" za prošlogodišnja dva remija, a naročito za onaj na "Marakani" i gol u 92. minutu

  • 0

Dobro otvaranje lige u subotu i dosta golova obećavaju nam sjajan meč u srcu Šumadije na "Čika Dači", gde se sastaju Kragujevački Radnički 1923 i Crvena zvezda.

Prošlog proleća u Kragujevcu Radnički se bez većih problema odbranio, i to je bio odlučujući kiks "crveno-belih" u borbi za titulu.

- Prošle sezone iz dva pokušaja nismo uspeli da savladamo Kragujevčane i svesni smo te, da kažem, tradicije, što nam daje još veći motiv - rekao je Luka Milunović pred meč.

- Radnički ima kvalitet, ali mi moramo da nađemo put do pobede. Nametnućemo naš stil igre. Koji će rezultat biti, nije važno. Važno je samo da pobedimo! Niko posle meča neće pitati da li smo igrali kao Barsa ili ne, već samo da li smo pobedili, a to je bitno na ovako teškom gostovanju - rekao je mladi reprezentativac za "Sportski žurnal".

Aleksandar Janković će verovatno izvesti najjači sastavi u vrlo ofanzivnoj formaciji. Meč bi trebalo da počnu sva četiri napadača - Kasalica, Mudrinski, Lazović i Milunović. To će predstavljati veliku pretnju za Kragujevčane. Domaćin svesno prepušta ulogu favorita Zvezdi, ali neće "Čika Dača" tako lako pasti.

- Naš imperativ je da prikažemo dobru igru i maksimalnu borbenost na svakom delu terena. Možda je Crvena zvezda blagi favorit, ali ne u tolikoj meri da se to ne može nadoknaditi kroz dobar pristup i podršku navijača. Očekujem da rival neće srljati i da će igrati jednu strpljivu, ali ofanzivnu igru kako bi stigao do našeg gola - rekao je trener Radničkog Slavenko Kuzeljević.

"Crveno-beli" će glavnu pretnju imati u svom bivšem igraču Darku Spaleviću, koji se ove sezonu još uvek nije upisao u listu strelaca.

- Red je da i ja "proradim". Utakmica sa Zvezdom je za sve nas velika inspiracija i nadam se da ćemo u pravoj meri dokazati kvalitet. Ako taj pristup bude na željenom nivou, ne treba sumnjati u povoljan rezultat - istakao je iskusni napadač.

Svi su s obe strane sigurni u trijumf, pa tako i Filip Kasalica.

- Nerešenim ishodom u prošloj polusezoni u Kragujevcu Radnički nam je raspršio sve nade vezane za osvajanje titule. Zbog toga su nam ostali veliki dužnici. Izuzetno ih cenimo, međutim mislim da smo kvalitetniji i ukoliko pružimo svoj maksimum, očekujem trijumf - nada se pobedi odskorašnji napadač reprezentacije Crne Gore.

Iskusni tim Radničkog još nije zabeležio pobedu u novoj sezoni, ali je poražen samo na startu na Banjici. Kod kuće, u poslednje tri godine izgubili su jedino od Partizana.

Zvezda će danas predstaviti i nove dresove. Igraće u plavoj opremi.

Očekuje se oko 10.000 posetilaca, jer istočna tribina nije u funkciji. "Delije" će biti smeštene na svoju, severnu tribinu.

Duel u Kragujevcu igra se od 16 časova.

Rezultati i strelci 5. kola:

Subota:

Sloboda – OFK Beograd 4:3

(Tijago 7, 48, Ranđelović 41, Bjelić 78. – Jovanović 15, 28, Tufegdžić 85. )

Javor – Donji Srem 0:1

(Damjanović 6. )

Rad – BSK 3:0

(Perović 45, Luka 53, Pršo 75. )

Novi Pazar – Spartak Zlatibor voda 1:1

(Damjanović 6. pen. – Despotović 79. )

Radnički Niš – Smederevo 1:0

(Dušan Kolarević 90. )

Partizan – Hajduk 5:2

(Mitrović 33, 55, Tomić 37, Jojić 47, Šćepović 59. – Sekulić 71, Veselinović 74. pen)

Nedelja:

Radnički 1923 – Crvena zvezda

Vojvodina – Jagodina

(D. Grbović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA