Anži nema Partizanove muke

Ruski fudbalski prvoligaš obavio prvi deo priprema u Dubaiju

  • 0

Dok su za Partizan Ujedinjeni Arapski Emirati jednim parafom postali zabranjena zemlja pošto je novi trener srpkog prvaka Avram Grant Izraelac, ruski fudbalski prvoligaš Anži sproveo je tamo prvi deo priprema za nastavak prvenstva.

A kakav bi prebogati Sulejman Kerimov gazda bio kad ekipu ne bi poslao u raj na zemlji. Čim je dagestanski tim kročio u najveći grad Emirata Dubai, igrači su se razmileli: ko u šoping, ko na Burž Halifu, najveći oblakoder na svetu, gde se do poslednjeg, 126. sprata, koji je na visini od 624 metra, stiže za minut u sekund.

Maradona u gostima na poziv Roberta Karlosa

Anži je dočekan na crvenom tepihu. U centru domaćinove pažnje su dve njegove uzdanice svetske klase Kamerunac Samjuel Eto i Brazilac Roberto Karlos. Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona, koji je od maja prošle godine trener Al Vasla iz Dubaija, bio je i Anžijev gost, baš kao što je uoči Nove godine u Abu Dabiju na treningu posetio najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je u prestonici Emirata učestvovao na egzibicionom turniru, naravno, i osvojio ga.

– U goste sam vam došao na poziv svog dobrog prijatelja Roberta Karlosa. Iz sveg srca vam želim uspeh i sreću, a pre svega da vas obiđu povrede – obratio se igračima najbolji fudbaler XX veka u izboru Svetske fudbalske federacije (Fifa), koji se potpisao na klupski dres, a neizbežno je bilo i zajedničko fotografisanje.

Anži, koji je u Dubaiju trenirao i na Al Vaslovom stadionu „Zabel”, odigrao je dve pripremne utakmice. Prvo je pobedio olimpijsku reprezentaciju Iraka s 1:0, a onda je poražen protiv vicešampiona Uzbekistana Nasafa s 2:1.

Rusko prvenstvo se nastavlja 3. marta, kada i srpsko. Anži, koji će biti gost Dinama iz Moskve, zauzima sedmo mesto s 52 boda, što je 13 bodova manje od vodećeg Zenita, ruskog prvaka.

(Telegraf/G.A./Foto: fc-anji.ru)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA