ĐOKOVIĆ MEĐU MALIŠANIMA U LEŠNICI: Ovakve vrtiće da imamo u celoj Srbiji! (FOTO)

Srpski as posetio obdanište blizu Loznice kao ambasador UNICEF i tom prilikom izrazio nadu da će kvalitetna ulaganja u najmlađe postati trend u zemlji

  • 0

Ambasador UNICEF-a i najbolji srpski teniser Novak Đoković bio je u utorak u poseti vrtiću "Ispod lipa" u Lešnici kod Loznice.

Nole je nedavno na humanitarnoj večeri sakupio 1,4 miliona evra pomoći srpskoj deci, a po dolasku u Srbiju odmah se zaputio u mesto kraj Loznice.

- Opet sam se uverio koliko je ovaj vrtić jedinstveno i posebno mesto za decu, gde mogu da se druže i kroz igru razvijaju svoju kreativnost i talente - rekao je Đoković.

- Naša zajednička odgovornost je da obezbedimo da sva deca u Srbiji dobiju ovakvu mogućnost, kako bi mogli da se bolje suočavaju sa izazovima i rizicima tokom čitavog života - dodao je on.

Direktorka UNICEF-a u Srbiji Judita Rajhenberg ocenila je da je neprihvatljivo da više od polovine dece u zemlji nije uključeno u rane predškolske programe.

- Deci iz najugroženijih grupa je najpotrebnija podrška i neprihvatljivo je da u rane predškolske programe nije uključeno čak više od polovine dece u zemlji. Postoje svi dokazi da je ulaganje u rani razvoj najisplativija od svih investicija. Talenti se razvijaju od malena i zato treba požuriti. Detinjstvo je sada i ne može da se odloži, nema reprize - rekla je ona.

Đoković se tokom posete Lešnici igrao sa mališanima, a od dece je na poklon dobio sliku vrtića koju su sami naslikali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA