Radnički deklasirao nemački Trir

Izabranici Miroslava Mute Nikolića se ne šale, a sa 27 poena minusa, posle pobede od 92:65, kući su ispratili Bundesligaša

  • 0

Ponudu nemačkog Trira da u Beogradu odigraju prijateljski susret Miroslav Muta Nikolić i njegovi košarkaši nisu odbili. Duel je odigran u "maloj Vizuru", a Kragujevčani se ni malo nisu poneli prijateljski, jer su sa 27 poena razlike ispratili Nemce - Radnički - Trir 92:65 (22:16, 23:5, 27:28, 20:16).

Iako oslabljeni neigranjem Borisova i Dragojlovića, koji su na jednodnevnoj poštedi, Kragujevčani su ušli u ovaj susret dovoljno homogeni od početka da zagospodare terenom. Najraspoloženiji u prvih deset minuta bio je Australijanac Vortington, a sledili su ga internacionalci Emening i Vajt. Serijom 11:0 Radnički je nametnuo odnos snaga koji će važiti do kraja meča, a ovaj period dobio je bez veće muke - 22:16.

U drugoj četvrtini četa Miroslava Mute Nikolića demonstrirala je odbranu kakvu strateg Šumadinaca želi da diktira u novoj sezoni. Disciplinovano u svakoj formaciji, Kragujevčani su potpuno paralisali goste u ofanzivi i dozvolili im da upišu tek pet poena za deset minuta igre. Sa druge strane, rešetan je koš BTT Trira, pa je Radnički postigao poen više nego u prvoj četvrtini - ukupno 23, što je već posle 20 minuta igre stvorilo nedostižnu prednost - 45:21.

Drugo poluvreme donelo je ujednačeno angažovanje ekipa. Nemački tim je znatno poboljšao svoju realizaciju, pa je posle deprimirajućih pet poena iz druge četvrtine dospeo do 28, a Radnički je imao poen manje. Tako je prednost sa poluvremena ublažena tek za poen, pa je posle 30 minuta igre rezultat bio 72:49.

Završnih deset minuta sastavi su iskoristili da oprobaju i poslednje kombinacije pred ligaške izazove koji ih očekuju u novoj sezoni. Već je preimućstvo od 23 poena iz 3/4 ovog duela omogućilo Šumadincima sigurnu pobedu, pa je njihov šef struke Nikolić rasporedio minutažu i opterećenje igračima kojima je raspolagao na ovoj utakmici. Poslednjih deset minuta do izražaja naročito dolazi tandem Sinovec-Emening, sve istaknutija domaća vedeta i adut iz Britanije koji se čeka da dokaže svoju pravu vrednost. Šumadinci poslednjih deset minuta dobijaju 20:16, što je donelo konačan rezultat - 92:65.

Najkorisniji igrač susreta bio je Emening sa indeksom 26, (22p, 4sk). Sinovec - je dao 17 poena (4sk), Vortington 14 (7sk, indeks 21), Vajt  14 i Krstović 12.

(Telegraf.rs, Foto: kkradnicki.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA