Vermez pred početak Lige Evrope: Neka Nefči preuzme Zvezdin pelcer!

Po dobijanju informacije da se Azerbejdžanci pripremaju na Marakani, trener Partizana imao jasan odgovor. Pun stadion, napad od starta, biće dovoljni za pobedu - poručuju iz Humske

  • 4

Trener srpskog šampiona Vladimir Vermezović uoči starta Lige Evrope najavio je napad i pobedu nad azerbejdžanskim šampionom Nefčijem u četvrtak uveče u Humskoj.

Očekujem da posle dužeg vremena osvojimo bodove za nas i srpski fudbal!

- Sve bi bilo mnogo lepše i lakše ako stadion bude pun. Moja ekipa leti kada ima vetar u leđa sa tribina - rekao je Vermezović.

Trenera Partizana na konferenciji za štampu sačekalo je pitanje o tome šta misli o pripremi sutrašnjeg rivala na stadionu Crvene zvezde. Vermezović se zamislio a onda ispucao spreman odgovor.

- Nadam se da će uzeti pelcer od komšija i proći kao što su oni u poslednje vreme. Oni su došli dva dana ranije, što nije praksa za evropske utakmice, a mi smo bili u obavezi da im obezbedimo jedan trening na našem stadionu. Njihov golman je očigledno želeo da pomogne ekipi, pa je posredovao u dogovoru sa komšijama. Nemam nikakav problem što su komšijski stadion uzeli za pripreme - izjavio je Vermezović

Azerbejdžanski novinari, koji su u velikom broju stigli u Beograd, doneli su radosnu vest strategu crno-belih: informacijom da sutra neće igrati Bruno Bertuči, štoper gostiju.

- To je lepa vest. Brazilac je apostrofiran kao ozbiljan problem, uz još jednog štopera koji neće igrati. Bolje je to za nas, ali videćemo.

Mnogi podsećaju na čuvenu utakmicu protiv Egalea 2004. godine kada je Partizan ubedljivo započeo put u tadašnjoj Ligi Evrope pod komandom sadašnjeg trenera. Saša Ilić je bio junak te utakmice, a kapiten Partizana nada se da isti rezultat može da bude na snazi i posle sutrašnjih 90 minuta.

- Pre osam godina smo fantastično startovali, voleo bih da budemo ubedljivi i sutra. Nevažno je ko će biti strelci, moramo kao kolektiv da odigramo da bi neko iskočio u prvi plan - konstatovao je kapiten.

Kolege iz bivše sovjetske republike zanimalo je da li je za Partizan krah ako izgubi od Nefčija i šta Vermezović misli o borbi za treće mesto u grupi. Trener crno-belih ih je iznenadio direktnim odgovorom:

- Mi se ne borimo za treće, idemo na prvo mesto u grupi. Mnogi su nas precrtali, pa i Nefči, ali ćemo pokazati zašto smo ovde. O porazu ne razmišljam, samo pozitivno gledam napred.

Iako je Saša Ilić danima apostrofiran kao glavni akter sutrašnjeg meča, golman Nefčija Saša Stamenković, bivši čuvar mreže Crvene zvezde će i sutra u Humskoj biti jedan od "najtraženijih". Stamenković je komentarima da će braniti i u dresu Crvene zvezde protiv Partizana nepotrebno skrenuo pažnju na sebe, pa je logično bio i tema na konferenciji.

- Mene Stamenković zaista ne zanima, možda Saleta... - rekao je Vermezović i prebacio loptu na kapitena:

- Nemam nikakav komentar i ništa neću reći o njihovom golmanu - istakao je Ilić.

(S.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA