• 0

Srbija domaćin Evra 2020, zvuči nemoguće?

Promene u organizaciji EP koje najavljuje UEFA mogle bi da dovedu to takmičenje i u Srbiju

  • 0

Predsednik UEFA Mišel Platini ne govori prvi put o tome da 2020. Evropsko prvenstvo organizuje nekoliko zemalja, pre svega zbog, kako on kaže, ekonomske krize i činjenice da ne može mnogo zemalja u Evropi da podnesu finansijski teret organizacije prvenstva na kojem igraju 24 reprezentacije. On je nedavno ponovo pokrenuo tu priču, rekavši da bi šampionat moglo da organizuje 12 ili 13 zemalja Evrope.
Svoju priliku u ovakvom načinu organiovanja videla je i Srbija i zemlje regiona što je potvrdio i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković.
Ukoliko bi država najozbiljnije stala iza ovog novog projekta, a to znači da do 2020. godine najpre izgradimo moderan stadion po svim standardima koje nalaže UEFA, uz podršku Ministarstva sporta, sasvim sam siguran da bi Srbija mogla da bude jedan od 13 organizatora - kaže Laković.
Fudbalski savez Srbije bi trebalo uskoro da napravi plan dela organizacije ovog šampionata.
Više na nivou UEFA znaće se početkom oktobra, kada će se održati sastanak na kome će se znati konkretni koraci i dogovori za 2020. Ako naša zemlja bude među 13 domaćina, to će biti drugi put da gosti najbolje reprezentacije Evrope nakon 1976.
(Telegraf.rs)Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima