Pike: Gvardiola ima jedinstvenu viziju igre

Odbrambeni fudbaler Barselone naglašava da je Španac najbolji trener na svetu

  • 0

Odbrambeni fudbaler Barselone Ðerar Pike kaže da trener Pep Gvardiola ima jedinstvenu filozofiju i viziju igre i da na pravi način uspeva da to prenese igračima u svlačionici.

- On gleda fudbal na jedinstven način i ume da objasni igru bolje nego bilo ko drugi. Većina trenera vam samo kaže da idete levo ili desno, ali Pep vam objasni i zašto to treba da radite. Jednostavno, smatra da igraču mora sve da bude jasno - rekao je Pike španskim medijima.

Gvardiola je na klupu A tima Barselone došao u leto 2008. godine i do sada je sa ovim klubom osvojio neponovljivih 13 trofeja.

- Pored svega, Gvardiola je i sjajan motivator. Mnogi timovi, kada osvoje dosta trofeja, počinju da gube želju. Kod nas je drugačija situacija, glad za peharima je sve veća - naveo je štoper Barselone.

Poslednju veliku pobedu Barselona je ostvarila prošle nedelje, kada je u prvom meču četvrtfinala Kupa Kralja savladala Real u Madridu sa 2:1.

- Mi želimo da osećamo neku vrstu pritiska, ali zbog toga što znamo da smo najbolji i to hoćemo iznova da potvrđujemo. Pep nam jednostavno ne dozvoljava da ''skinemo nogu sa pedale''. On uvek pokušava da izvuče maksimum - zaključio je Pike.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA