Predstavljen vaterpolo "drim tim": Dinkić srećan što je posredovao u pravljenju kluba svetske klase (FOTO) (VIDEO)

- Kragujevački Radnički ima sjajan tim zahvaljujući ideji Vanje Udovičić - otkrio je ministar finansija i privrede. Trener Udovičić prezadovoljan prijemom

  • 0

Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca predstavio je novi tim koji će u narednoj sezoni, predvođen Vanjom Udovičićem, Filipom Filipovićem, Borisom Zlokovićem, Aleksandrom Ćirićem, Damirom Burićem i ostalim asovima, pokušati da osvoji titulu šampiona Srbije i zabeleži što bolji rezultat na evropskoj sceni.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izrazio je oduševljenje što će u Radničkom igrati poznata imena iz sveta vaterpola i rekao je da je uzbuđen zbog toga.

- Ne tako davno imali smo jedan cilj: da napravimo bazen. Sada imamo tim sa velikim ambicijama. Najvažnije je da što više mladih bude u bazenu i ovo je dokaz da ne treba štedeti za sport i obrazovanje. Takođe, mislim da je dobro da se sport malo "pomeri" iz Beograda - rekao je Stevanović.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić rekao je da je ponosan što je posredovao u pravljenju jakog kluba.

- Ako Kragujevac ima novi "fijat", koji je automobil svetske klase, zašto ne bi imao i vaterpoliste svetske klase? Ubeđen sam da će ekipa ostvariti dobre rezultate u Srbiji i u Evropi. Za stvaranje tima zaslužan je Vanja Udovičić, koji je prošle godine kontaktirao sa mnom i predložio da se u Kragujevcu pravi vaterpolo ekipa - rekao je Dinkić.

On je dodao da je iz opštinskog budžeta izdvojeno 50 miliona dinara za vaterpolo klub, a da će ostala sredstva biti obezbeđena od sponzora.

- Da bi i gradovi van Beograda imali jake klubove, važno je da lokalne samopuprave izdvoje sredstva i pomognu - istakao je Dinkić.

Trener Radničkog i selektor Srbije Dejan Udovičić rekao je da je prezadovoljan prijemom i da će se igrama i rezultatima odužiti Kragujevčanima.

- Moj zadatak ovde je, osim naravno dobrih rezultata, i da radim na stvaranju trenera, ali i da uspostavimo sistem rada vaterpolo škole - poručio je Udovičić.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić izrazio je zadovoljstvo što je formiran klub u Kragujevcu.

- Ono što je do juče bila bajka, danas je najiskrenija priča. U sportu nema prevare - rekao je on.

Za Radnički će naredne sezone igrati: Vanja Udovičić, Filip Filipović, Boris Zloković, Damir Burić, Aleksandar Ćirić, Slavko Gak, Endi Stivens, Boris Popović, Dušan Marković, Igor Lazić, Ðorđe Filipović, Vojislav Čupić, Ðorđe Bašić i Vedran Ćirković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA