Košarkašice Srbije na EP protiv Francuskinja, Britanki i Letonki

U Parizu je održan žreb za šampionat Staraog kontinenta u ženskoj konkurenciji. Finale se igra 30. juna 2013. godine u Oršiji, a titulu brane Ruskinje

  • 0

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenestvu u C grupi zajedno sa selekcijama Letonije, Francuske i Velike Britanije odlučeno je žrebom u Parizu kojem su prisustvovali Dragan Đilas, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, i Ana Joković, nekadašnja reprezentativka sada zadužena za žensku košarku u KSS-u.

Srpske košarkašice će mečeve prve faze igrati u gradu Trelazeu.

Grupa A: Turska, Slovačka, Crna Gora, Ukrajina

Grupa B: Rusija, Italija, Švedska, Španija

Grupa C: Francuska, Velika Britanija, SRBIJA, Letonija

Grupa D: Češka, Hrvatska, Litvanija, Belorusija

Evropsko prvenstvo odrzaće se od 15. do 30. juna sledeće godine u Francuskoj, a titulu brani reprezentacija Rusije. Tri prvoplasirane ekipe iz grupa A i B formiraće novu, E grupu, dok će se po istom principu, iz grupa C i D napraviti F grupa. Posle još jednog grupnog dela uslediće eliminacione igre da bi dve najbolje reprezentacije meč za titulu prvaka Evrope odigrale 30. juna 2013. godine u Oršiju.

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je posle žreba u Parizu da će nacionalni tim pružiti maksimum i igrati hrabro na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2013. godine.

- Kad su ovakve prilike u pitanju nema lakih rivala, pogotovo ne lakih grupa, jednostavno žreb je tako hteo da bude. Naša grupa je jaka, ona sa kojom se ukrštamo veoma nezgodna. Bez obzira na protivnika, Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati isto - hrabro i snažno. Borićemo se žestoko i pružiti maksimum na svakom meču - rekla je Maljkovićeva, prenosi zvaničan sajt KSS-a.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA