Sedmostruka svetska šampionka Dalma Benedek vesla za Srbiju

Mađarska kajakašica navela je dva razloga koji su uticali na njenu odluku - udala se za srpskog sportistu, a u Mađarskoj tri puta zaredom nije uspela da se kvalifikuje za OI, pa veruje da će to lakše da ostvari u Srbiji

  • 0

Kajakašica iz Mađarske Dalma Benedek, koja je između 2003. i 2011. godine sedam puta bila svetska šampionka, ubuduće će na međunarodnim takmičenjima nastupati kao članica reprezentacije Srbije, objavio je "Mađar so".

Benedekova je otkrila da su na ovakvu njenu odluku uticale dve činjenice – da je tokom avgusta stupila u brak sa srpskim državljaninom Dušanom Ružičićem, takođe sportistom, kao i da u Mađarskoj po treći put nije uspela da se plasira na Olimpijske igre.

- Olimpijske igre u Londonu bile su treće na koje nisam uspela da odem, a budući da mi je partner srpski državljanin, samo po sebi se nametnulo da karijeru nastavim u Srbiji - rekla je Benedekova za "Mađar so", dodavši da bračni par sportista još nije konačno odlučio da li će im stalno prebivalište biti u Mađarskoj ili u Srbiji.

Ona je navela i da je od Kajakaškog saveza Srbije već dobila pismo, kojim je prihvaćeno da se ubuduće takmiči u srpskim bojama.

Savezni kapiten ženske kajakaške reprezentacije Srbije Janoš Panda rekao je da nije iznenađen ovim informacijama, da Kajakaški savez u Srbiji Dalmu Benedek očekuje raširenih ruku, ali da je još rano govoriti o konkretnijim informacijama u odnosu na budućnost.

- Dalmu, inače, razumem, budući da je tri puta bila svetska šampionka, a na kraju nije stigla ni do Atine, Pekinga ili Londona, što je za nju sigurno neprijatno, budući da bi svoju budućnost u Mađarskoj mogla da zasnuje samo kao dobitnica olimpijske medalje, dok je ovde dovoljna i titula svetskog ili evropskog šampiona - rekao je Panda za "Mađar so".

Nedavno se spekulisalo o tome da bi se još jedna kajakašica iz Mađarske mogla takmičiti pod zastovom Srbije. Radi se o Nataši Janić, koja je rođena u Srbiji, za koju je nastupala na početku karijere, pre nego što je osvojila pregršt medalja za Mađarsku, ali njen menadžer demantovao je takve najave.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA