Veslači Partizana najbolji na državnom prvenstvu

Veslači Partizana osvojili su 19 medalja i u ukupnom plasmanu ubedljivo izborili prvo mesto na državnom prvenstvu, koje je ovog vikenda održano na Adi Ciganliji

  • 0

Drugog dana Prvenstva Srbije za medalje su se borili kadeti i seniori, a Partizan je nastavio dominaciju u klupskom veslanju.

"Crno-beli" su do prvog mesta došli zahvaljući 10 zlatnih, sedam srebrnih i dve bronzane medalje, drugo mesto zauzeo je Čurug, a treće Smederevo.

Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić konstatovao je da je državnim prvenstvom stavljena tačka na izuzetno dugu i napornu sezonu, u kojoj je srpsko veslanje sa osam medalja na svetskim i evropskim prvenstvima imalo jednu od najuspešnijih godina u svojoj istoriji.

- Kraj veslačke sezone po tradiciji je rezervisan za prvenstvo države, koje je i ove godine opravdalo očekivanja. Tu pre svega mislim na juniorsku i kadetsku konkurenciju, gde su viđene najzanimljiviji i najneizvesniji okršaji. Posebno bih pohvalio Veslački klub Čurug, koji iz godine u godinu iznenađuje svojim rezultatima, pogotovo kada su u pitanju kadetkinje i juniorke. Ovaj mladi klub je zauzeo drugo mesto po broju osvojenih medalja i svakako predstavlja najprijatnije iznenađenje - rekao je Ilić.

(Tanjug / Foto foto serbian-rowing.org.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA