FERGUSON: Dobar rezultat, igra ne! RODŽERS: Bolji tim izgubio! MURINJO: Titula ostaje u Mančesteru

Posle pobede Mančester junajteda u Liverpulu, treneri obe ekipe Ferguson i Rodžers slično su videli utakmicu na "Enfildu". Trener Reala Žoze Murinjo istakao je da je Junajted prvi favorit za osvajanje Premijer lige

  • 0

Mančester junajted pobedio je Liverpul (2:1) u derbiju 5. kola Premijer lige.

Strateg "Đavola" ser Aleks Ferguson izjavio da je zadovoljan sa današnjih tri boda, koje je njegov tim uzeo u Liverpulu, ali ako se u obzir uzme samo krajnji rezultat, ali ne i igra.

- Dobar rezultat za nas, ali biću iskren, razočaran sam igrom. U prvom poluvremenu je Liverpul dominirao, čak i kada su imali igrača manje. U drugom delu smo mi bili bolji, imali smo više loptu u nogama. Međutim, s obzirom na to da su oni imali 10 igrača, ne zaslužujemo pohvale za onakvu igru. Ponavljam, možemo da budemo zadovoljni rezultatom, ali nikako igrom - izjasnio se Fergi, koji danas u tim nije uvrstio kapitena Nemanju Vidića.

Fergi nije hteo da komentariše ni suđenje, jer se Halsi našao na meti domaćih navijača i igrača zbog dosuđenog penala za Mančester, odnosno nedosuđenog za Liverpul.

Iako Liverpul posle pet kola ima samo dva boda iz dva remija  uz tri poraza, strateg tog tima Brendon Rodžers izjavio je da nema šta da zameri svojim igračima na prikazanoj igri na današnjem meču.

- Bio je ovo sjajan meč mojih igrača. Herojski su se držali tokom 90 minuta i nedostajalo je malo sreće da ostanemo neporaženi. Odluke sudije su u određenim trenucima bile diskutabilne, ali je to izvan naše moći. Igrači su odigrali briljantno, ali nisu dobili ono što su zaslužili - rekao je Rodžers nakon meča.

Liverpul se posle pet kola nalazi na pretposlednjoj poziciji engleske Premijer lige i ostaje da se vidi kakva je sudbina Rodžersa, ali i ekipe Liverpula, jer moraju hitno nešto da menjaju ako žele da se bore za evropska takmičenja.

Povodom situacije u Premijer ligi oglasio se i bivši trener Čelsija, tj. pominjani mogući novi trener Junajteda Žoze Murinjo.

On je istakao da je Mančester siti prošle sezone zasluženo osvojio titulu, jer je imao najbolju ekipu, ali da će biti teško da taj uspeh ostvare i ove sezone jer je mnogo teže braniti titulu. Prema njegovom mišljenju, glavni favorit je ipak Mančester... Ali Junajted.

- Junajted je Junajted. Ne verujem da će Aleks Ferguson dozvoliti da dve godine zaredom titula zaobiđe "Old Traford". Činjenica da su doveli Van Persija mogla bi da napravi razliku u odnosu na ostale ekipe - zaključio je Murinjo.

(D. Grbović )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA