NFL: "Gavranovi" nadvisili "patriote"

Baltimor pobedio Nju Ingland šutom za tri poena na samom kraju, briljirali kvoterbek Džo Flako i risiver Tori Smit koji je nepunih 24 sata ranije izgubio mlađeg brata u saobraćajnoj nesreći

  • 0

Baltimor Rejvensi pobedili su Nju Ingland Petriotse u derbiju trećeg kola NFL šampionata sa 31:30 šutem za tri poena u poslednjoj sekundi. "Gavranovi" su sedam i po minuta pre kraja imali devet poena minusa i posed lopte, postigli su tačdaun, čime su smanjili prednost gostiju na samo dva poena, a potom zaustavili napad "patriota".

 

U poslednji pokušaj Baltimor je krenuo minut i 55 sekundi pre kraja i uspeo da dođe u odličnu poziciju za šut koji će im doneti pobedu. Jedna od ključnih akcija bio je prekšaj odbrane "patriota", koji je pomerio napad "gavranova" za 27 jardi, što trener gostiju Bil Beličik nije lako podneo i posle meča prigovorio je sudijama.

 

U pobedničkoj ekipi briljirali su kvoterbek Džo Flako, koji je bacio 28 pasova iz 39 pokušaja za 382 jarda, uz tri pasa za tačdaun i jedan presečen, i Flakoova glavna meta risiver Tori Smit sa šest hvatanja za 127 jardi i dva tačdauna. Smit je pružio sjajnu partiju manje od 24 sata posle tragične smrti mlađeg brata koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

 

Legendarni kvoterbek Nju Inglanda Tom Brejdi odigrao je solidno 28/41 za 335 jardi, uz pas za tačdaun, ali to ovog puta nije bilo dovoljno za pobedu.

 

Pobeda Baltimora predstavlja delimičan revanš za poraz od Nju Inglanda u konferencijskom finalu prošle sezone, kada ih je promašeni šut na samom kraju meča sprečio da izvuku produžetak.

 

Kolo je donelo nekoliko iznenađenja, Minesota je kao domaćin pobedila favorizovani San Francisko (24:13), uz odličnu partiju mladog kvoterbeka Kristijana Pondera (tri tačdauna, dva pasom, jedan trčanjem) i dobru odbranu.

 

Senzaciju je napravio i Ouklend pobedom protiv Pitsburga sa rezultatom 34:31, Kanzas Siti slavio je neočekivano u Nju Orleansu sa 27:24 u produžetku, a u prva dva kola vrlo slabi Tenesi kao domaćin pobedio je u spektakularnom meču protiv Detroita sa 44:41, takođe u produžetku.

 

Atlanta, Arizona i Hjuston jedine su ekipe sa stopostotnim učinkom u sezoni. Atlanta je lako pobedila u San Dijegu sa 27:3, Arizona je bila negostoljubiv domaćin Filadelfiji (27:6), a vrednu pobedu ostvario je Hjuston u Denveru (31:25).

 

Kvoterbek Hjustona, Met Šaub, sjajno je odigrao, ali meč će najviše pamtiti po tome što je ostao bez dela uveta posle grubog prekršaja protivničkih defanzivaca. Šaub je nakratko napustio teren da bi mu ukazali pomoć, da bi se ubrzo vratio.

 

 

REZULTATI TREĆEG KOLA:

 

Indijanapolis - Džeksonvil 17:22

 

Klivlend - Bafalo 14:24

 

Majami - Njujork Džets 20:23

 

Nju Orleans - Kanzas Siti 24:27

 

Vašington - Sinsinati 31:38

 

Tenesi - Detroit 44:41

 

Minesota - San Francisko 24:13

 

Čikago - Sent Luis 23:6

 

Dalas - Tampa Bej 16:10

 

San Dijego - Atlanta 3:27

 

Arizona - Filadelfija 27:6

 

Ouklend - Pitsburg 34:31

 

Denver - Hjuston 25:31

 

Baltimor - Nju Ingland 31:30

 

U ČETVRTAK

 

Karolina - Njujork Džajants 7:36

 

VEČERAS

 

Sijetl - Grin Bej (2.30)

 

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA