OVO NISTE ZNALI: Meč američkog fudbala ima samo 10 minuta efektivne igre!

NI četiri puta 15 minuta, ni više od tri sata prenosa, već samo desetak minuta je prosečno vreme koje se utroši na "igru" u mečevima NFL, tvrde statističari

  • 0

Ako ste mislili da se "umire" od napora tokom 60 minuta jednog meča u američkom fudbalu u pravu ste, jer je zvanično jedan od najzahtevnijih sportova. Međutim, ono što sigurno niste ynali, jeste da se tokom jednog meča efektivno igra tek nešto više od 10 minuta.

U stvari, zvaničan podatak američkih statističara je da umesto 60 minuta, američki fubaleri igraju 10 minuta i 43 sekunde!

To je prosečno vreme koje dva tima provedu igrajući fudbal. Od trenutka izvođenja lopte, pasa ili trčanja, sve do "napravljenog" od strane nekog od aktera.

Zamislite sad ovo: efektno se igra oko 10 minuta, meč traje 60, a utakmica koju imate priliku da gledate neretko traje i više od tri sata.

Razume se, zaustavljanje vremena, tajmauti i pauze između četvrtina uzroci su nerealnog trajanja jednog meča u američkom fudbalu.

(S. M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA