Del Boske: Upijao sam reči Boškova kao sunđer

Selektor Španije izjavio je da je u životu o fudbalu najviše naučio od Miljana Miljanića i Vujadina Boškova

  • 1

Ne dolaze svakog dana lepe reči od svetskog i evropskog prvaka. Izbornik Španije Visente del Boske rekao je danas na konferenciji selektora evropskih reprezentacija u Varšavi da je mnogo naučio upavo od naših stručnjaka Milana Miljanića i Vujadina Boškova

- Od njih dvojice sam učio u madridskom Realu i kasnije tokom trenerske karijere. Oni su meni usadili ljubav prema trenerskom poslu i bili su mi vodilja u dosadašnjem radu - rekao je Del Boske.

Selektor srpske reprezentacije Siniša Mihajlović rekao je da Del Boskeove pohvale prijaju, ali i obavezuju.

- Smatram da svi mi, kako iz Srbije, tako i iz bivših jugoslovenskih republika, imamo prava da budemo i te kako ponosni kada stručnjak kakav je Del Boske zaključi da je u životu učio od Miljanića i Boškova. Ovo je istinski dokaz da smo imali velike trenere i oni su nama ideja vodilja za dalji rad - kazao je Mihajlović.

Visenteu del Boskeu su i Miljanić i Boškov bili treneri sedamdesetih godina u Real Madridu. Pokojni Miljan Miljanić trenirao je Del Boskea u periodu od 1974-1977, dok je pulen Vujadina Boškova bio od 1979 do 1982.

Del Boske je igrao 312 utakmica za Real, a postigao je 14 golova. Kao trener Visente, Del Boske je daleko uspešniji jer je pored dva evropska i jednog svetskog prvenstva sa Španijom, svom Real Madridu doneo dve titule Lige šampiona (2000. i 2002) i dve titule u španskom prvenstvu (2001. i 2003)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA