Novak: Hjuit me terao da zaradim svaki poen

Čestitam Hjuitu, nikada ne odustaje, veliki je takmičar, rekao Đoković neposredno posle meča osmine finala. Svetski broj jedan našao vremena da se našali i sa svojom devojkom Jelenom

  • 0

Posle velike borbe u trećem i četvrtom setu u pobedi protiv lokalnog miljenika Lejtona Hjuita, u intervjuu koji je dao legendarnom teniseru Džimu Kurijeru u Rod Lejver areni, svetski broj jedan Novak Đoković istakao je da je za svaki poen morao mnogo da trči.

- Moram da čestitam Lejtonu, nikada ne odustaje, veliki je takmičar. Naterao me je da zaradim svaki poen, ali moram reći da sam ga svojim greškama vratio u meč. Prva dva seta osvojio sam lako, ali sam odjednom prestao da se krećem. Igrao je pred publikom koja ga voli i koja ga je motivisala da bude još bolji - rekao je Đoković i pohvalio publiku na centralnom terenu na Australijan openu.

Na pitanje Kurijera koliko mu znači igranje za publiku u Srbiji, Novak je odgovorio da je blagosloven što reprezentuje svoju zemlju.

- Osvojili smo Dejvis kup pre dve godine. Polako, imam tek 24, još toliko toga treba da se osvoji - poručio je Đoković, uz glasno odobravanje publike.

Sledeće pitanje odnosilo se na to šta Đokovića i ostale iz top četiri iz svetskog vrha odvaja od ostalih tenisera.

- Šta tebi da objašnjavam, ti si bio jedan od najboljih na svetu - odgovorio je Novak uz osmeh Kurijeru, a zatim dodao:

- Mentalna snaga da se odigra dobro u pravom času. U prethodnih sedam godina tu su bili Rodžer i Rafa, a ima još dosta dobrih tenisera: Conga, Berdih, Ferer, Del Potro...

Na kraju ostalo je malo vremena i za šalu. Kada ga je Kurijer upitao da li kod sebe ima mobilni telefon kojim je pre meča s Hjuitom slikao u restoranu članove svog tima, Đoković je imao spreman odgovor.

- Telefon je mog trenera Vajde. Slikao sam devojku Jelenu, ali sam se malo igrao s tom fotografijom, pa joj lice sada izgleda veće. Izgleda lepše nego kad smo počeli da se zabavljamo - osmehom je završio Đoković, pola sata iza ponoći po australijskom vremenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA