Platini ne odustaje od ideje "zimskog Mundijala"

- Valjda za 10 godina možemo da smislimo kako da napravimo jednomesečnu pauzu tokom sezone. Nadam se da će taj Mundijal biti održan na zimu. Moramo da idemo u Katar u ono doba kada to bude svima odgovoralo - rekao je prvi čovek UEFA

  • 0

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini ponovio je da bi bilo dobro da se Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru održi tokom zime. To bi značilo da sve evropske lige, a pogotovo one najjače, moraju da uvedu zimske pauze na polovini sezone.

- Nadam se da će taj Mundijal biti održan na zimu. Moramo da idemo u Katar u ono doba kada to bude svima odgovoralo. Važno je da se zapitamo šta je bitno za navijače - kazao je Platini engleskim medijima.

Prvi čovek evropskog fudbala dodao je da ima dovoljno vremena za razradu ideje o "zimskom Mundijalu".

- Valjda za 10 godina možemo da smislimo kako da napravimo jednomesečnu pauzu tokom sezone. To ne može da bude januar zbog zimskih Olimpijskih igara, ali može od novembra do decembra. To bi samo značilo da se sezona ne završava u maju nego u junu. Ne zaboravimo da se radi o Mundijalu, najvažnijem svetskom takmičenju - poručio je Platini.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA