KVALIFIKACIJE ZA EL: Miljan Pavković vodi Čehe u finale

U prvom polufinalu kvalifikacija za ulazak u Evroligu, Nimburk i Kantu igraće prvo polufinale. Drugog dana Aco Petrović i Vlade Jovanović imaju težak zadatak da pobede nemački Ulm i Le Man, kako bi sebi obezbedili polufinale

  • 0

Češki Nimburk, ekipa koja je pre dve sezone sa manje ili više uspeha igrala u Jadranskoj košarkaškoj ligi, obezbedila je plasman u polufinale kvalifikacija za Evroligu, koje su u utorak počele u Italiji, u gradu Desio. Ekipa protiv koje će igrati za finale je italijanski Kantu.

Česi, za koje od ovog leta igra i Miljan Pavković, lako su savladali belgijski Ostende sa 83:65, a nekadašnji plej Zdravlja, Hemofarma i kragujevačkog Radničkog je za 18 minuta postigao 10 poena (2/3 za dva, 2/5 za tri, 3as). Plej Belgijanaca Dušan Đorđević je za 23 minuta upisao skromnih pet poena (1/5 za dva) i jednu asistenciju. Još gori od njega bio je iskusni Vesa Petrović, koji se za 16 minuta nije upisao u listu strelaca, a imao je i negativan indeks od -4!

U drugom četvrtfinalu Kantu se skoro 30-ak minuta mučio sa bugarskim šampionom Lukoilom. Ipak, favorit je na kraju "prelomio" meč i sa 87:79 obezbedio polufinale.

Kvalifikacije za Evroligu:

Nimburk - Ostende 83:65

Kantu - Lukoil 87:79

 

sreda:

UNIKS - Ulm

Le Man - Donjeck

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA