Potpredsednik Red vingsa igrače nazvao stokom

- Vlasnik kluba je kao vlasnik ranča dok su hokejaši stoka. Rančeri imaju posede na kojima stoci, to jest igračima, daju da pasu. Tako je bilo i biće zauvek - rekao je Džim Develano

  • 0

NHL liga se, kako sada stvari stoje, neće igrati ove godine. "Lok-aut" je odavno na snazi, a sastanak "zaraćenih strana" se ni ne pominje. U Americi se priča da će se predstavnici hokejaša sastati u petak, ali da neće mnogo pričati o trenutnoj situaciji.

Razlog za štrajk i nepotpisivanje novog kolektivnog ugovora u osnovi je sličan onom koji je prošle sezone odložio početak NBA lige. U pitanju su pare, međutim, veći šok od činjenice da se niko ne zalaže za početak pregovora izazvala je reakcija Džima Develana, potpredsednika Detroit Red vingsa, koji je igrače nazvao "stokom".

- Vlasnik kluba je kao vlasnik ranča, dok su hokejaši stoka. Rančeri imaju posede na kojima stoci to jest igračima daju da pasu. Tako je bilo i biće zauvek. Udruženje vlasnika klubova nikada neće dozvoliti da igrači ostvare svoje zamisli. Ipak, oni su smotani. To su uglavnom agresivne muškarčine i vlasnici velikih kompanija koje interesuje rezultat, ali ne i zahtevi i žalbe potčinjenih - rekao je Develano.

Ovakva izjava sasvim sigurno neće pomoći da se pronađe rešenje koje bi zadovoljilo obe strane, ali će zato Džim morati da u kasu NHL uplati 250.000 dolara na ime kazne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA