RADNIČKI-ZVEZDA 1:2! Jovanović spasao "crveno-bele"! (VIDEO)

"Crveno-beli" pobedili golom u 89. minutu posle mnogo bolje igre Radničkog u drugom poluvremenu. Nišlije u 71. minutu oštećene za čist penal

  • 1

Fudbaleri Crvene zvezde u sjajnom ambijentu pred 13.000 navijača savladali su Radnički u Nišu sa 2:1 i plasirali se u narednu rundu Kupa Srbije. "Crveno-beli" su nastupili u delimično kombinovanom sastavu, pošto je trener Aleksandar Janković odlučio da poverenje na golu ukaže Aleksandru Kirovskom, umesto Bobanu Bajkoviću koji je ostao u Beogradu.

"Crveno-beli" dominirali su u prvom poluvremenu, Vešović je već u drugom minutu šutnuo na gol, ali bio je neprecizan, Milijaš je četiri minuta kasnije imao slobodan udarac, ali ni on nije dobro naciljao.

Kasalica, potom, je imao dve dobre šanse, u 12. minutu Ranđelović je blokirao njegov šut, a u 17. golman Radničkog, Perić, sjajno je intervenisao po drugi put u samo tri minuta, pošto je prethodno odbranio šut Milijaša.

Zvezda je povela u 36. minutu - posle slabog šuta Pantića, lopta je došla do Milunovića koji je prošao defanzivca Radničkog i iz blizine lako savladao golmana Perića.

Kasalica je do kraja poluvremena imao dve dobre prilike: u 37. minutu golman Perić „ušao mu je u šut“, nešto kasnije šutirao je pored gola.

U drugom poluvremenu sasvim različita slika na terenu - Radnički je dominirao, Zvezda tek sporadično pretila.

Nišlije su u 53. minutu imale odličnu priliku, ali je golman Zvezde Kirovski odlično odbranio pokušaj Jovanovića, koji je u nedavnom prvenstvenom meču na Marakani bio dvostruki strelac.

Radnički je oštećen za penal u 71. minutu, kada je Stojanović oboren u šesnaestercu, faul je bio očigledan, ali sudija Vlada Glođović pokazao je da se igra nastavi.

Dva minuta kasnije usledio je odličan šut Vukomanovića sa distance, lopta je prohujala tik pored stative, a u 76. minutu Nišlije su stigle do zasluženog izjednačenja. Prvo je ponovo Vukomanović odlično šutirao, ali je Kirovski izbio loptu u korner. Posle kornera odbrana Zvezde reagovala je smušeno, što je iskoristio Ranđelović i smestio l0ptu u mrežu.

U 89. minutu Zvezda je ipak našla način da dođe do pobede. Posle kornera koji je izveo Milijaš, najviši u skoku bio je Milan Jovanović i smestio je loptu iza leđa Perića. 

Nekoliko navijača "crveno-belih" uskočilo je sa tribina na atletsku stazu, ali sve je brzo rešeno bez velikih incidenata.

Radnički nije imao snage za izjednačenje, a Mijailović je u drugom minutu nadoknade propustio da pobedu svog tima učini još ubedljivijom, što po onom što je viđeno na terenu i ne bi bilo zasluženo.

RADNIČKI NIŠ - CRVENA ZVEZDA 1:2 (0:1)

(Ranđelović 76 - Milunović 36, Jovanović 89)

Stadion: Radničkog. Gledalaca: 13.000. Sudija: Vlada Glođović

RADNIČKI: Perić - Đorđević, Vukomanović, Ranđelović, M. Petrović - S. Petrović (od 55. Pavličić), Jovanović, Pejčić, Kolarević -Stefanović (od 46. Stojanović), Binić (od 68. Jovanović). Trener: Aleksandar Ilić.

CRVENA ZVEZDA: Kirovski - Mikić, Pantić, Jovanović, Mladenović-Mijailović, Milijaš, Vešović (od 68. Dimitrijević), Lazović (od 90. Savićević)-  Milunović (od 62. Asamoa), Kasalica. Trener: Aleksandar Janković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA