Le Man i Kantu u finalu kvalifikacija za Evroligu

Francuzi su posle eliminacije Jovanovićevog Donjecka izbacili i Uniks, koji sa klupe predvodi Aco Petrović * U drugom meču je Kantu savladao Nimburk

  • 0

U finalu kvalifikacionog turnira za plasman za košarkašku Evroligu igraće Kantu i Le Man, koji su u polufinalima savladali Nimburk, odnosno Uniks.

Leman je savladao Uniks rezultatom 86:79. Ruski klub, na čijoj klupi sedi Aco Petrović, imao je prednost pred početak poslednje četvrtine, ali je ekipu iz Kazanja koštalo opuštanje u samoj završnici, pa u borbu za mesto među najboljim timovima Evrope ipak ide Le Man.

U francuskoj ekipi je najefikasniji bio Batista sa upisanih 20 poena, potom Viktor 15, Kahudi 13, i El-Amin 12 poena. S druge strane najbolji u redovima Uniksa bio je Kajmakoglu sa 20 poena, a pratili su ga Lajdej sa 18 i Četmen sa 13 poena.

Italijanski Kantu je drugi finalista posle pobede nad Nimburkom 89:83, a pobednik je odlučen takođe u poslednjoj četvrtini.

Pjetro Aradori je bio najefikasniji sa 19 poena, dok je s druge strane najbolji bio Abrams sa 16 poena. Miljan Pavković nije uspeo da se upiše u strelce za osam minuta koliko je igrao za poraženu ekipu.

Finale između Le Mana i Kantua je na programu u petak od 20.30. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA