PRONAŠLI SMO SUDIJU SA MAKSIMIRA! Zvezdu utakmica nije zanimala! Ni Tuđman nije mogao da me kupi!

Branko Bujić za Telegraf.rs se prisetio istorijskog meča na "Maksimiru" koji je ponovo u žiži javnosti. "Ne razumem šta pričaju Petrović i Prosinečki", izjavio je

  • 0

Bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki izjavio je u najnovijem obraćanju hrvatskim medijima da su "crveno-beli" poklonili pobedu Dinamu u poslednjem prvenstvenom okršaju ovih ekipa na "Maksimiru", samo nekoliko dana pred put u Bari po pehar Lige šampiona.

Robijeve reči potvrdio je i njegov tadašnji trener Ljupko Petrović, koji je dodao da je u pitanju bio politički pritisak zbog prisustva tadašnjeg vrha Hrvatske, na čelu sa Franjom Tuđmanom.

2:2 JE SVIMA ODGOVARALO

Sudija tog, sad već legendarnog meča, Branko Bujić iz Bara za Telegraf kaže da on nije primetio ništa čudno i da nije izgledalo kao da je utakmica puštena. Tvrdi da ni na njega niko nije vršio pritisak.

- Sećam se da je utakmica rešena pred kraj, golom Židana. Zvezda je već bila osigurala titulu a Dinamu je bod odgovarao za plasman u kup UEFA. Činilo mi se da 2:2 odgovara i jednima i drugima. Dinamo je uspeo da pobedi nakon što se lopta u jednom napadu odbila od golmana, a Belodedić nije stigao da je pokupi ispred Židana. Prilično slučajno - priseća se Bujić i negira da je pre ili za vreme utakmice bilo nekih pritisaka na njega da utiče na rezultat.

BIO SAM POSLANIK U SKUPŠTINI

- U to vreme nije bilo tih stvari, niko mi nije ništa tražio, a ja sam bio i poslanik u skupštini Crne Gore pa ne bi ni mogli. Napadali su me posle, zbog  penala koji sam svirao za Dinamo. Da li je bilo penala nad Šukerom ili ne, to je bila moja odluka a uvek je sudija kriv i najlakše je na njega sve svaliti - kaže za Telegraf Bujić, koji je napustio skupštinu usred zasedanja kako bi stigao u Zagreb na utakmicu.

PETROVIĆ ODMARAO MIHU I SAVIĆEVIĆA

Zvezdaši su delovali opušteno na terenu "Maksimira".

- Utakmica je odigrana pred Zvezdin put u Bari, zbog čega nekoliko prvotimaca nije ni igralo. Petrović je odmarao Savićevića i Mihajlovića, što govori da njima ni pre dolaska na "Maksimir" rezultat nije bio imperativ. Napetosti je bilo, ali onog takmičarskog naboja, nikako straha ili osećaja ugroženosti, tako da ne znam o čemu Prosinečki i Petrović pričaju - zaključio je Bujić.

(O. Mrkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA