ABA LIGA: Igokea dobila Široki u "Pecari"

Hemonds i Edvards, Amerikanci na privremenom radu u Aleksandrovcu, bili su najbolji i dresu Aleksandrovčana, dok je nekadašnji bek Hemofarma Marko Šutalo imao zapaženu rolu u porazu Širokog

  • 0

Nova sezona ABA lige konačno je počela. Promenjen sistem i činjenica da se Evropa "vidi" samo iz ovog takmičenja dodaje Jadranskoj ligi novi "šmek", ali i tenzije koje će biti sastavni deo. Na premijeri odigranoj u Širokom Brijegu domaći košarkaši su sa 63:69 izgubili od BiH rivala - Igokee.

Hemonds i Edvards, američki dvojac na privremenom radu u Aleksandrovcu, bili su jedini sa deset i više poena. Igokea je u "Pecari" slavila posle skoro dve godine, ali su momci trenera Bajića u jednom momentu bili na korak da prokockaju prednost koja je u 16-17. minutu bila i 25 poena.

Najbolji igrač Širokog bio je Marko Šutalo, prošle godine bek Hemofarma, koji je sa osam od ukupno 12 poena, inicirao seriju od 17:0, kojim su se domaći primakli na 53:55. Međutim, snage za konačni preokret nisu imali. Šutalo je dao 12, dok je iskusni Darko Planinić ubacio 18.

ABA liga 1. kolo:

Široki - Igokea 63:69

Partizan - Zadar

 

Subota:

Radnički (Kg) - Olimpija

Split - Crvena zvezda

Cibona - MZT

 

Nedelja:

Krka - Solnok

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA