Petrova osvojila Tokio

Ovo je 12. titula u karijeri za Ruskinju, nekada treću, a danas 18. igračicu na WTA listi, a druga ove godine pošto je trijumfovala i u Hertogenbošu

  • 0

Ruska teniserka Nađa Petrova osvojila je WTA turnir u Tokiju, pošto je u finalu iznenadila favorizovanu Agnješku Radvanjsku iz Poljske 6:0, 1:6 i 6:3. Meč je trajao jedan sat i 41 minut.

Ovo je 12. titula u karijeri za Petrovu, nekad treću, a danas 18. igračicu na WTA listi, a druga ove godine pošto je trijumfovala i u Hertogenbošu.

Turnir u Tokiju igrao se za nagradni fond od 2.168.400 dolara. Učestvovale su i najbolje srpske teniserke, ali su ispale u ranoj fazi. Jelenu Janković eliminisala je finalistkinja Agnješka Radvanjska, a Anu Ivanović njena mlađa sestra Ursula.

Ženska teniska elita od danas je u Pekingu, gde počinje turnir prve kategorije. Srbija će u glavnom žrebu imati tri teniserke - Anu Ivanović, Jelenu Janković i Bojanu Jovanovski, koja je to pravo stekla preko kvalifikacija.

WTA turnir u Pekingu igra sa za nagradni fond od 4.828.000 dolara, a pobednici će pripasti ček na 848.000 dolara.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA