PREMIJER LIGA: Prvi trijumf Liverpula uz het-trik Suareza, Totenhem utišao "teatar snova" (VIDEO)

Liverpul tek u šestom kolu osetio slast pobede, Mančester siti preokretom protiv Fulama do pobede u finišu meča, Totenhem slavio na "Old Trafordu" posle 23 godine

  • 0

Šesto kolo Premijer lige, pored pobede Čelsija u derbiju sa Arsenalom, obeležio je nekadašnji velikan Liverpul prvom pobedom u šampionatu, kao i Urugvajac Luis Suarez, trostruki strelac na gostovanju Noriču. Livrpul je pozitivno iznenađenje, a iz dva ugla može se posmatrati i duel na "Old Trafordu" između Junajteda i Totenhema. Da li su fudbaleri iz Mančestera razočaranje ili su "pevci" iznenađenje, pozitivno, odlučite sami, ali valja zabeležiti to da su gosti iz Londona slavili na "teatru snova" 3:2, što je prvi trijumf Totenhema na "Old Trafordu" posle 23 godine!

Suarez je već u drugom minutu "načeo" domaćine, da bi u 38. duplirao prednost. U nastavku Nuri Sahin se prvi put upisao u strelce otkako je stigao u Liverpul, i dalje je sve bilo lako, Suarez je postigao još jedan gol, kompletirao het-trik, upisao se i kapiten Stiven Džerard, dok je Norič poraz ublažio golovima Morisona, posle velike greške golmana Reine i Holta.

I drugi tim iz Liverpula Everton nije imao previše problema da dođe do pobede, uprkos ranom vođstvu gostiju, već do poluvremena bilo je 3:1 za domaćine, uz dva gola Jelavića, i tako je ostalo do kraja, a ova pobeda dovela je Everton do drugog mesta na tabeli.

Aktuelni šampion Mančester siti morao je da se pomuči da bi slomio otpor domaćeg Fulama i do pobede je stigao posle preokreta, tek u 87. minutu, i to golom Džeka. Fulam je poveo iz penala u 10. minutu, siguran realizator bio je Petrić, Siti je pritiskao i konačno izjednačio pred kraj prvog poluvremena prekio Aguera. U drugom poluvremenu oba tima imala su prilike za gol, ali jedini koji je iskoristio bio je "džoker" gostiju Edin Džeko, koji se odlično snašao u gužvi i poslao loptu sa desetak metara u levi gornji ugao gola Marka Švarcera.

Sanderlendu je jedan gol bio dovoljan za tri boda protiv Vigana, Stouk je bio siguran protiv Svonsija, dok je meč izme]u Redinga u Njukasla jedini završen bez pobednika.

Rezultati 6. kola

Everton - Sautempton 3:1

(Osman 25, Jelavić 32, 38 - Ramirez 6)

Fulam - Mančester siti 1:2

(Petrić 10 p - Aguero 43, Džeko 87)

Norič - Liverpul 2:5

(Morison 61, Holt 87 - Suarez 2, 38, 57, Sahin 47, Džerard 68)

Reding - Njukasl 2:2

(Kebe 58, Hant 62 - Demba Ba 59, 83)

Stouk - Svonsi 2:0 

(Krauč 12, 36)

Sanderlend - Vigan 1:0 

(Flečer 51)

Arsenal - Čelsi 1:2

(Žervinjo 42 - Tores 20, Mata 53)

Mančester junajted - Totenhem 2:3

(Nani 51, Kagava 54. - Vertongen 2, Bejl 32, Dempsi 52.)

nedelja:

Aston Vila – VBA (17.00)

 

ponedeljak:

KPR – Vest Hem (21.00)

 

Tabela: Čelsi 16 bodova, Everton 13, Mančester junajted 12, Mančester siti 12, Totenhem 11, VBA (-1) 10, Arsenal 9, Fulam 9...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA