HRVATI KUKAJU: Derbi Dinama i Hajduka gledalo manje od 8.000 navijača!

Zajednički protesti navijača oba kluba protiv Saveza, ali i Zdravka Mamića. Više navijača Hajduka nego domaćih. Hrvatski Brazilac dvostruki strelac

  • 0

U najvećem derbiju hrvatskog fudbala, 61. po redu, Dinamo je u Zagrebu savladao splitski Hajduk 3:1 (2:1). Ipak, glavno obeležje "večnog derbija" bila je očajna poseta na "Maksimiru".

Utakmica je počela na sablasno praznom stadionu Dinama, pred manje od 8.000 navijača, od čega je većina bila obojena u boje Hajduka.

Početak meča slutio je na slavlje gostiju, jer je već u 1. minutu Caktaš doveo goste u vođstvo. Međutim, golovima Samira i Čopa Dinamo preokreće rezultat do poluvremena, da bi u nastavku Samir s bele tačke osigurao trijumf "modrih".

Glavni akteri ovog meča bili su Zdravko Mamić i Fudbalski savez Hrvatske. I dok je donekle bilo za očekivati da protiv Saveza protestuju navijači oba kluba, zanimljivo je bilo da se i splitska Torcida pridružila Bed blu bojsima u borbi protiv prvog čoveka Dinama Zdravka Mamića.

IGRAO I PIJANAC VIDA

Iako je do vrha napunio kasu prodajom igrača za velike pare i uveo klub u najelitnije takmičenje, očigledno je da je trn u oku, kako domaćim tako i gostujućim navijačima.

Na utakmici se desila još jedna zanimljiva stvar. Tačnije, dve. Broj dva je broj golova koje je postigao naturalizovani Samir, odnedavno još jedan Brazilac u dresu hrvatske reprezentacije. Samirov poziv u nacionalni tim je razlog zbog kojeg je isti napustio jedan od najboljih igrača Danijel Pranjić.

Valja napomenuti to da je u sastavu Dinama i Domagoj Vida, koji je napravio skandal pre neki dan otvorivši limenku piva u klupskom autobusu i odbivši da za to plati kaznu, koja iznosi 100.000 evra.

(B. Božović)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA