JSL LIGA: Sigurica Zvezde, Babaljev prvenac

U pretposlednjoj utakmici domaćeg fudbalskog prvenstva "crveno-beli" su rezultatom 3:1 pobedili Smederevo, koje se nije obrukalo na "Marakani"

  • 0

Samo je jedan "sekund" utakmicu između fudbalera Crven zvezde i Smedereva, pretposlednjoj u 7. kolu, pred oko 17.000 gledalaca, učinio nezanimljivom! Naime, u smiraj prvog dela, kada se glavni sudija Novica Anđelovski spremao da igrače pošalje na odmor, Mikić je sve sam završio postigavši gol za 2:0. Upravo je tada i prestao da se igra fudbal na "Marakani", pa su "crveno-beli" rutinski došli do tri nova boda. Istina, očekivana, a konačan rezultat je 3:1.

Dakle, sve što valja pomenuti dogodilo se u prvih 45 minuta, dok je u nastavku golman gostiju Živković jedan od retkih aktera koji je "nešto radio". Tek da pomenemo, statističara radi, on je u 90 i kusur minuta odbranio sedam udaraca, a u dva minuta, pred kraj, kada više niko nije imao koncentracije, pala su dva gola.

Sve je počelo veoma dobrim napadima "oklopnika", koji su očigledno poželeli da Zvezdu uhvate "na spavanju". Sve do 13-14. minuta gosti su imali inicijativu i da nisu "petljali", u 8. minutu su mogli da vode 1:0. Iskusni igrači Aleksandra Janjića nisu se uplašili "severa", već su lepo osvajali teren. U pomenutom minutu Veljović je sa pet metara, potpuno sam, izašao ispred Bajkovića, ali je loptu poslao visoko preko gola. Isti fudbaler i je dva minuta kasnije imao priliku, koju je proćerdao posle dugog fora.

U tim trenucima "crveno-beli" počeli su da preuzimaju kontrolu, a gostujućih 30-40 navijača se "utišalo" u 17. minutu, kada je Kasalica, pre pada, asistirao Luki Milunoviću, koji se "školski", po levoj strani, oslobodio čuvara i razantnim udarcem po zemlji, u bliži ugao, pogodio mrežu za 1:0.

Jasno je da su "crveno-beli" od tada bili bolji i da su pokušavali da dupliraju prednost za mirniji nastavak meča. Međutim, odbrana i golman Živković bili su na visini zadatka. Milunović je imao "reprizu", ali je sada promenio stranu, što je Živković "pročitao" i odbranio.

Tačku na ovaj nezanimljiv i na momente dosadan meč, ispostaviće se, stavio je Mikić golom u poslednjoj sekundi poluvremena, jer se u nastavku nije igrao fudbal, već su se fudbaleri uglavnom valjali po zemlji. Smederevci nisu imali snage ni da probaju da naprave čudo, a meč na "Marakani", posle 27 dana gostovanja, ostaće upamćen i po činjenici da je debi gol u Zvezdinom dresu postigao Eli Babalj. Dugo su čekali igrači da sudija svira kraj, a u momentima bez koncentracije Smederevci su preko Momića postigli počasni gol, ukupno tek treći u šampionatu.

Stadion Crvene zvezde

Gledalaca: 15.000

Sudija: Novica Anđelovski

Strelci: Milunović 17, Mikić 45+1, Babalj 88. - Momić 90.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Mijailović, Pantić (Jovanović), Mladenović, Milivojević, Lazović, Milijaš, Milunović (Savićević), Mudrinski (Babalj), Kasalica. Trener: Aleksandar Janković.

Smederevo: M. Živković, Radovanović, Nikolić, Miović, Lazarevski, Gogić, Opančina, Osman, D. Živković, Krmar, Veljović (od 51. Đorđević). Trener: Aleksandar Janjić.

JSL liga 7. kolo:

Sloboda – Hajduk 2:1

(Galvao 33, Galvao 72 – Veselinović 29)

Javor – OFK Beograd 3:1

(Silva 18, 63, 90. – Jovanović 41.)

Novi Pazar – Donji Srem 2:0

(Bogunović 48, Damjanović 74. pen)

Radnički Kragujevac – Spartak 1:1

(Simović 39. – Despotović 29.)

Radnički Niš – Borča 4:1

(Ranđelović 11, Petrović 45, Jovanović 81, Stojanović 85. – Sotirović 13.)

Vojvodina -Partizan 0:3

(Ostojić 4, Ilić 61, S. Marković 83.)

Crvena zvezda – Smederevo 3:1

(Milunović 17, Mikić 45+1, Babalj 88. - Momić 90.)

nedelja:

Rad – Jagodina (15.00)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA