Barselona bi ZOI 2022.

Na sesiji MOK-a, koja će se 2015. godine održati u Kuala Lumpuru, čelnici će odlučiti ko će biti domaćin ZOI 2022. godine. Kandidati su Barselona i Oslo, dok su Sent Moric i Davos podneli zajedničku kandidaturu

  • 0

U Lozanu, centar olimpijskog sporta, u toku dana stigle su prve aplikacije za dobijanje domaćinstva Zimskih olimpijskih igara, koje su na programu 2022. godine. Čelnici MOK-a su rekli da su kandidature podneli Sent Moric i Davos (zajednička organizacija), Oslo (Norveška) i Barselona.

Švajcarski mondenski ski-centar Sent Moric dva puta je u istoriji ugostio sportiste na ZOI, prvi put 1928. godine i drugi put na prvim Igrama posle Drugog svetskog rata. Barselona je u glasanju za OI 1992. godine pobedila Beograd, a sada bi najveći grad Katalonije da uđe u istoriju kao jedini grad koji bi organizovao i letnje i zimske igre.

Olimpijski komitet će odluku o gradu domaćinu ZOI 2022. doneti na sesiji, koja će biti održana 3. avgusta 2015. godine u Kuala Lumpuru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA