ČAJNA OPEN: Đoković - Berer

Borba za prvo mesto na kraju sezone je još otvorena i ja ću na svakom turniru učiniti sve što mogu. Sve je moguće, ali ja ću pokušati da ne mislim na rezultate drugih, nego da se fokusiram samo na svoju igru - rekao je Novak

  • 0

Posle gotovo mesec dana pauze, tačnije od 9. septembra i finala US opena, najbolji srpski i drugi teniser sveta Novak Đoković nastavlja poteru za Rodžerom Federerom i prvim mestom ATP liste. Nole učestvuje na Čajna Openu u Pekingu, a protivnik u prvom kolu mu je Nemac Mikael Berer. Meč je na programu oko 10.20 po našem vremenu.

- Tri nedelje je velika pauza za tenisera u sezoni. Jedva čekam meč. Spreman sam, želim da igram i da igram dobro. Borba za prvo mesto na kraju sezone je još otvorena i ja ću na svakom turniru učiniti sve što mogu. Sve je moguće, ali ja ću pokušati da ne mislim na rezultate drugih, nego da se fokusiram samo na svoju igru - rekao je Novak za sajt ATP-a.

Đoković i Berer do sada su se sastali samo jednom, u prvoj rundi Vimbldona 2008. a srpski teniser je pobedio sa 3:1. Ako eliminiše Berera, Đoković će u osmini finala igrati protiv Argentinca Karlosa Berloka.

Novak je prvi nosilac i prvi favorit u Pekingu. Imao je sreće i u žrebu, pa do finala ne bi trebalo da ima ozbljnijih problema. A u finalu ga verovatno čeka duel sa starim znancem Žoom-Vilfridom Congom.

Turnir u Pekinguje iz serije 500 igra se za nagradni fond od 2.100.000 dolara. Istovremeno igra se i WTA turnir iz kategorije obaveznih, čiji je nagradni fond 4.500.000 dolara, a na kome učestvuju i najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA