Balak rekao zbogom

Bivši igrač Čelsija, Bajerna i Leverkuzena rešio da okači kopačke o klin iako je dobio ponudu iz Australije

  • 0

Nekadašnji kapiten nemačke reprezentacije rešio je da u 36. godini završi fudbalsku karijeru.

- U 36. godini vidim da sam imao dugačku i predivnu fudbalsku karijeru o kojoj sam mogao samo da sanjam kao dečak.  Bila je privilegija da radim sa trenerima i igračima svetske klase. Otvaram novo poglavlje u svom životu i radujem se tome - rekao je Mihael Balak.

Iako je imao ponudu da se pridruži Del Pijeru i Emilu Heskiju u australijskoj ligi i zaigra za tim Zapadni Sidnej, Balak je odlučio da je dosta. 

Balak je počeo da igra 1995. za nemačkog niželigaša Kemnicer. Potom je prešao u Kaizerslautern, a sjajni vezista se proslavio dok je igrao za Leverkuzen. Odlične partije u tom timu doneli su mu transfer u Bajern a zatim i u Čelsi, da bi poslednje dve sezone proveo ponovo u Bajeru iz Leverkuzena. Za nemačku reprezentaciju Mihael Balak je igrao 98 puta a postigao je 42 gola.

Balak je sa Leverkuzenom igrao finale Lige šampiona 2002, ali je njegov Bajer tada izgubio od Reala sa 1:2. Četiri puta je osvojio Bundesligu (jedanput sa Kaizerslauternom i tri puta sa Bajerom), jedanput Premijer ligu (sa Čelsijem).

Igrao je na dva svetska prvenstva, 2002. kada su Nemci bili drugi i 2006. kada su osvojili bronzu. Od 2008. do 2011. bio je kapiten reprezentacije koju je na Evru 2008. vodio do srebra u Beču. Zbog povrede, propustio je mondijal u Južnoj Africi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA