Diter Miler u komi posle srčanog udara

Za reprezentaciju Zapadne Nemačke Miler je odigrao samo 12 utakmica, ali je postigao devet golova, uključujući nezaboravni het-trik u polufinalu prvenstva Evrope 1976. protiv Jugoslavije, kada su "panceri" nakon 0:2 izborili pobedu od 4:2 posle produžetaka

  • 0

Bivši reprezentativac Zapadne Nemačke Diter Miler doživeo je srčani udar, saopštio je trećeligaš Kikers Ofenbah, klub u kojem je poznati fudbaler bio predsednik poslednjih 12 godina. Klub nije objavio nikakve druge detalje, ali nemački mediji tvrde da je 58-godišnji Miler u komi.

Svojevremeno jedan od najboljih evropskih napadača na vrhuncu karijere igrao je za bundesligaša Keln, u čijem je dresu između 1973. i 1981. postigao 231 gol na 326 utakmica. U sezoni 1976/77 bio je najbolji strelac Bundes lige sa 34 pogotka. Miler je još branio boje Kikersa, Štutgarta, Bordoa, Grashopersa, i Sarbrikena, a karijeru je završio u rodnom Ofenbahu.

Za reprezentaciju Zapadne Nemačke Miler je odigrao samo 12 utakmica, ali je postigao devet golova, uključujući nezaboravni het-trik u polufinalu prvenstva Evrope 1976. protiv Jugoslavije, kada su "panceri" nakon 0:2 izborili pobedu od 4:2 posle produžetaka.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA