PEKING: Silni Novak protiv Conge za treću uzastopnu titulu!

Srpski teniser savladao je 29. igrača sveta Nemca Florijana Majera rezultatom 6:1, 6:4 za tačno sat vremena igre u polufinalu turinira u Pekingu

  • 0

Srpski teniser Novak Đoković nadomak je treće uzastopne titule u Pekingu, pošto je ostvario rutinsku pobedu nad Florijanom Majerom u polufinalu ovog ATP turnira. Nole je ubedljivo savladao 29. igrača sveta rezultatom 6:1, 6:4, za tačno sat vremena igre.

Iako prehlađen, Đoković je bio impresivan od samog starta - servis ga je dobro služio, što govori podatak da je u prvom setu imao 79 odsto ubačenog prvog servisa.

Uvodni set bio je praktično preslikan onom iz prethodnog meča sa Jirgenom Melcerom. Nakon vođstva od 2:1 u gemovima, i 40:0 za protivnika, Đoković vezuje narednih pet gemova i za 20 minuta završava "posao".

Pokušao je Nemac veoma čudnim stilom igre da zapreti u drugom setu. Majer je ređao poene iz bekenda, i imao po brejk-loptu u drugom i osmom gemu. Ipak, drugo Majerovo lice nije bilo dovoljno dobro da dovede u pitanje Novakovu pobedu, koja je potvrđena brejkom za vođstvo 4:3. Pri prvoj meč-lopti napravio je duplu servis grešku, ali je bitniji podatak da je Đoković odservirao sedam aseva tokom meča naspram nijednog Majerovog.

Đoković će u nedelju u finalu, svom 51. u karijeri, igrati protiv silno naoštrenog Francuza Žo-Vilfred Conga, kome je meč predao Felisijano Lopez.

Srpski teniser ima pozitivan skor sa Francuzom u međusobnim duelima - 7:5.

(B. Mekić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA