ISPUNITE JOJ ŽELJU: Lindzi Von bi u spust sa muškarcima

Najbolja skijašica današnjice želi da u Kanadi, na "otvaranju" sezone, vozi sa jačim polom kako bi popularisala žensko skijanje

  • 0

Američka skijašica, trenutno najbolja na svetu, Lindzi Von zatražila je od Međunarodne skijaške federacije da joj dozvole da prva dva spusta vozi sa muškarcima!? Ideja joj je da na ovaj način promoviše žensko skijanje, kako bi se "regrutovalo" što više devojčica za bavljenje ovim "lepim i zdravim" sportom.

Vonova, jedna od najatraktivnijih sportistkinja danas, četiri puta je osvajala veliki Kristalni globus, a pismo sa željom poslala je Gunteru Hujariju, tehničkom direktoru FIS trka.

- Dok se muškarci budu takmičili u Kanadi, devojke će biti u Koloradu (SAD), ali smo, naravno, razmatrali mogućnosti vezane za Vonovu želju. Odluku nismo doneli još, a to će uraditi Bord FIS na sastanku u novembru - rekao je Atle Skardal, nekadašnji norveški ski as, sada direktor svih ženskih trka, dodavši:

- Sada je sve komplikovano, jer moramo da pročešljamo pravila da vidimo da li je to izvodljivo. Uostalom, pravilnik kaže da skijašima nije dozvoljeno da skijaju na stazi nedelju dana pre trke. Ako Vonovoj to dozvolimo biće u velikoj prednosti u odnosu na ostale devojke. Dok ona bude trenirala i vozila u Kanadi, njene konkurentkinje će biti u Aspenu.

Lindzi Von je do sada slavila u 53 FIS trke, od kojih je 26 bilo u spustu i ispred nje je još samo legendarna Anemari Mozer Prel, koja je pobedila u 36 najbržih trka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA