Bekvalac: Srbi su me osramotili!

Trener Novog Pazara razočaran zbog incidenta koji se dogodio u noći između subote i nedelje u Paraćinu, kada se grupa navijača Jagodine okupila ispred hotela u kom su boravili fudbaleri Novog Pazara, skandirajući "Ubij Turčina" i "Pale mi se džamije". Navijači Jagodine demantuju da su oni vinovnici incidenta

  • 0

Trener fudbalera Novog Pazara Dragoljub Bekvalac potvrdio je, kao svedok događaja, da je bilo incidentata u Paraćinu između navijača Jagodine i Novog Pazara pred meč osmog kola Jelen Superlige.

- Sramota me je postupaka mojih sunarodnika Srba koji su horski vređali članove Novog Pazara muslimanske veroispovesti - rekao je Bekvalac.

Incident se dogodio u noći između subote i nedelje u Paraćinu, kada se grupa navijača okupila ispred hotela u kom su boravili fudbaleri Novog Pazara.

- U dva sata posle ponoći su došli huligani i počeli da skandiraju ispred hotela: "Ubij Turčina" i "Pale mi se džamije". Potrajalo je to neko vreme, a onda su otišli, jer ih je oterala patrola policije. Nedugo potom su se vratili i orgijali do tri sata. Bili su ispred ulaza u hotel, delovalo je da  hoće da uđu u hol. Nekoliko igrača je bilo uplašeno, s razlogom - počeo je priču Bekvalac i nastavio:

- Kraj recepcije je stajao jedan policijac, ne znam da li je zvao patrolu. Kad sam ga pitao zašto nije žustrije reagovao, rekao je da nema potrebe. Da su oni ušli u hol, jedan policajac ništa ne bi uradio.

- U Novom Pazaru su veoma gostoljubivi prema Srbima i paze na svaki detalj. U svalačionici ima Srba, Muslimana, Hrvata i nema nikakvih problema. Na stadionu mi zvižde kad Srbina zamenim Muslimanom. A onda u srcu Srbije doživim poniženje kakvo ne mogu da opišem.

NAVIJAČI JAGODINE: NISMO PRAVILI INCIDENTE!

Navijači Jagodine su se obratili javnosti putem klupskog sajta i demantovali navode potparola Novog Pazara Redžepa Korаća da je njih dvadesetorica vređаlo igrаče i stručni štаb istoimene ekipe.

"Želimo dа obаvestimo jаvnost dа nаšа grupа nemа veze sа ovim incidentom i dа su izjаve ovog gospodinа (Koraća) verovаtno išle u svrhu dizаnjа tenzijа uoči nedeljne utаkmice. Inаče, njihovi nаvijаči su u nedeljnoj utakmici nаkon drugog primljenog golа počeli dа skаndirаju "Kosovo je pored Srbije", verovatno razočarani igrom svojih igrača, а dа pre togа od nаs nisu čuli niti jedno pogrdno skаndirаnje koje se pominje u izjavi gospodina Koraća. Mi im, naravno, nismo ostali dužni, pa smo uzvratili istom merom, skandiranjem "Kosovo je srce Srbije", na šta su oni konačno zaćutali", navodi se, između ostalog, u kratkom saopštenju.

(Telegraf.rs/Sportski žurnal/foto: fkjagodina.org.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA