EVROLIGA: CSKA se provukao, debakl Maljkovićeve Cedevite

Moskovski klub jedva je savladao Lijetuvos Ritas u završnici meča 75:73, a solidni su bili Krstić, Teodosić, Micov i Erceg. Žalgiris je deklasirao Cedevitu sa 28 razlike, i trener Maljković zna zbog čega. Olimpija nije imala problema sa Kantuom - 84:71

  • 0

U prvoj utakmici grupe D Evrolige, moskovski CSKA namučio se protiv Lijetuvos Ritasa, obezbedivši pobedu u samoj završnici zahvaljujući Amerikancu Soniju Vimsu - 75:73 (20:23, 26:14, 8:15, 21:21).

Podatak da su domaćini u trećoj četvrtini ubacili svega osam poena dovoljno govori u angažovanosti autsajdera iz Litvanije, kom je sreća okrenula leđa na kraju meča.

Srpska "četvorka" imala je zadovoljavajući učinak kod Moskovljana: Nenad Krstić postigao je 12 poena, Miloš Teodosić 10 uz tri asistencije, Zoran Erceg 11,  i Vladimir Micov devet poena.

U ekipi našeg Aleksandra Džikića, Nemanja Nedović postigao je 11 poena.

Da nije bilo Sonija Vimsa (14 poena), koji je u finišu meča dao ključnih šest poena i imao ključnu rampu, i da su Nedović i Sejbutis pogodili u naredna dva napada za produžetak...

Zagebačka Cedevita neslavno je počela svoje takmičenje, jer je Žalgiris bio neumoljiv - 90:62.

Zagrepčane su u igri držali odlični Francuz Želabal sa 16 poena, kao i Brejsi Rajt sa 15. Po osam poena postigli su Ilievski i Andrić.

- Ovo je lekcija kako se igra u Evroligi. Ovo nije ni Evrokup, ni Jadranska liga. Igra se oštro, mnogo se trči, Romanov nije bezveze doveo braću Lavrinoviče i još kupuje. Taj tim izgleda izvanredno i mislim da će pobediti sve. Bilo bi iznenađenje da izgube uz takvu publiku - rekao je trener Zagrepčana Božidar Maljković.

Srpski stručnjak naveo je konkretne razloge za poraz od čak 28 poena razlike.

- Nama ostaje da se na treningu približimo tom (evroligaškom) modelu igre. Do sada nismo uspeli. Igrači koji su igrali slabo nisu prošli pripremni period, pre svega Grin. Ne mogu izdvojiti nikog od igrača, cela ekipa mora da igra bolje. 

Veće sreće je bio drugi abaligaš Olimpija, koja je savladala klub koji je stigao u Evroligu iz kvalifikacija, Kantu 84:71.

Aktuelni šampion Olimpijakos zabeležio je pobedu protiv španskog Kaha Laborala 85:81. Grčki tim do trijumfa su predvodili Vasilis Spanulis sa 16 i Stratos Perpeloglu sa 14 poena, dok je u Kahi Laboral najefikasniji bio Macej Lampe sa 18. Srpski reprezentativac u redovima Španaca Nemanja Bjelica ubacio je 11 poena.

EVROLIGA, 1. KOLO:

ČETVRTAK

Fenerbahče - Himki 92:80

Kantu - Olimpija 71:84

Unikaha - Makabi Elektra 80:85

Elan Šalon - Prokom 81:74

Olimpijakos - Kaha Laboral 85:81

Žalgiris - Cedevita 90:62

CSKA - Lijetuvos Ritas 75:73

PETAK

Real Madrid - Panatinaikos

Montepaski Sijena - Alba

Armani - Anadolu Efes

Barselona - Brouz basket Bamberg

Bešiktaš - Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA