WADA: Armstrong se dopingovao uz znanje kontrolora

Predsednik Svetske antidoping agencije smatra da poznati biciklista verovatno ne bi bio uhvaćen da njegove kolege nisu prekršile zakon ćutanja

  • 0

Direktor Svetske antidoping agencije (WADA) Dejvid Hauman ocenio je danas da se američki biciklista Lens Armstrong godinama dopingovao, verovatno, uz blagoslov antidoping kontrolora.

Hauman je naveo da Armstrongu, koga je u avgustu Američka antidoping agencija doživotno suspendovala, sada ne može da pomogne činjenica da nikada u karijeri nije uhvaćen u dopingu.

- Ono što se sada čini očiglednim jeste da se Armstrong dopingovao pred nosem antidoping kontrolora, a verovatno i uz njihovo znanje - rekao je Hauman.

On je naglasio da Armstrong verovatno ne bi bio uhvaćen da njegove kolege biciklisti nisu prekršili "zakon ćutanja" i priznali da su učestvovali u "zaveri kojom je prevaren čitav sport ".

Američka Antidoping agencija (USADA) saopštila je u sredu da je 11 bivših suvozača Lensa Armstronga svedočilo protiv njega u istrazi, otkrivajući najsofisticiraniji doping program u sportu.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA