LIGA ŠAMPIONA: Istorijska pobeda Partizana

Crno-beli pobedili špansku ekipu Ademar Leon sa 33:31 u 3. kolu rukometne Lige Šampiona

  • 0

Rukometaši Partizana ostvarili su istorijsku pobedu u Ligi šampiona! Crno-beli su pobedili španski tim Ademar Leon sa 33:31 (17:15) u 3. kolu  i tako došli do prvenca u elitnom takmičenju.

Najefikasniji u timu Partizana bila su krila  Nemanja Ilić sa 8 i Uroš Mitrović sa 7 golova.

Od starta su crno-beli krenuli silovito, bodreni od strane nekoliko hiljada navijača u "Čairu" i u prvih 15 minuta su naprosto samleli rivala. Beogradski tim je a sve vreme imao prednost od nekoliko golova (9:6).

Partizan je igrao dobro, brzo i bez previše zadržavanja lopte, a prvo poluveme je bilo najbolje do sada u Ligi šampiona ove sezone. Mladi Savo Mešter je davao ton igri crno-belih, dok je golman Radosavljević skidao sve šuteve Španaca.

Međutim, gosti su vrlo brzo povezali redove i uspeli da preko Brazilca Kamposa i Gutijeresa priprete srpskom timu i pred kraj prvog poluvremena priđu na samo dva gola zaostatka (17:15).

U drugom poluvremenu ekipa Ademar Leona je odmah uspela da izjednači rezultat (17:17)  i tako uvede meč u egal igru. Međutim, hrabri igrači crno-belih nisu dozvolili preokret, već su nastavili da igraju u istom ritmu, pa su polovinom drugog poluvremena opet imali tri gola prednosti (25:22).

Ubitačna su bila Partizanova krila Ilić i Mitrović, koji su sa svih strana "bušili" odbranu rivala, postigavši skoro polovinu golova tima u tom trenutku. Oni su imali ozbiljnog rivala u Brazilcu Kampusu, koji je nepogrešivo pogađao mrežu domaćeg tima, ali je samo uspevao da održava zaostatak (28:26) u 50. minutu.

Od tada pa nadalje vodila se velika borba, ali je  bilo izvesno da će Partizan trijumfovati i ubeležiti prvenac u Ligi šampiona, jer su sve vreme kontrolisali meč. Na 50 sekundi pre kraja crno-beli su imali dva gola prednosti 32:30, a imali su napad u kome je Žujović doneo nedostižnu prednost 33:30.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA