ČEKALI SMO, ČEKALI... Šest sezona od poslednje pobede u najkvalitetnijem takmičenju! (VIDEO)

U sezoni 2006/2007, srpski rukomet zabeležio poslednju pobedu u najkvalitetnijem takmičenju. Od tada, uglavnom ubedljivi porazi, sve do gostovanja Ademara u Nišu.

  • 0

Osvajanje evropskog srebra i učestvovanje na Olimpijskim igrama kao da je pokazatelj da se rukometna Srbija, bar što se reprezentativnog nivoa tiče, vraća na staze stare slave. Sjajan uspeh i podvig Partizana, pobedom nad trećeplasiranim timom španskog prvenstva, vraća veru u bolje dane i što se klupskog rukometa tiče!

I dok su se stariji ljubitelji rukometa u Srbiji i Jugoslaviji divili sjajnoj generaciji Metaloplastike, Partizanu iz Bjelovara i banjalučkom Borcu, mlađe generacije uglavnom pamte samo poraze u najkvalitetnijem klupskom rukometnom takmičenju.

Nekada trofejni sport, kako u reprezentativnom, tako i u klupskom nivou, čak šest sezona čekao je na pobedu.

Poslednja je zabeležena još u sezoni 2006/2007, kada je Crvena zvezda na Banjici savladala poljsku Vislu rezultatom 33:22. Sjajna generacija "crveno-belih", predvođena Petrom Nenadićem, igrala je u Grupi C sa Koldingom, Šamberijem i pomenutom Vislom i zabeležila jednu, upravo pomenutu, pobedu uz pet poraza.

Peti novembar 2006. godine se sad može "obrisati", jer je Partizan pobedom nad favorizovanim Ademarom ispisao neke nove stranice rukometa. Mlada i supertalentovana generacija Partizana, predvođena fenomenalnim Nenadom Maksićem, lagano krči put kroz Evropu.

Izgleda da su imali sjajan primer u svom Sportskom društvu u košarkaškom i vaterpolo klubu.

(B. Božović / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA