SUKOB U VATERPOLO SAVEZU? Osmorica igrača protiv selektora Udovičića!

Predsenik VSS Velibor Sovrović potvrdio da je primljeno pismo u kom osmorica igrača izražavaju nezadovoljstvo radom Saveza u periodu priprema za Olimipijske igre u Londonu, kao i tokom tog takmičenja. Prvi na udaru je navodno selektor reprezentacije, a postoje i sprekulacije o neisplaćivanju premija

  • 0

Nekoliko srpskih vaterpolo reprezentativaca uputilo je pismo u kom izražava nezadovoljstvo radom čelnika trofejne organizacije i načinom priprema za Olimpijske igre u Londonu.

Prema najnovijim saznanjima "Sporta", njih osmorica je nezadovoljno pre svega radom selektora Dejana Udovičića. Slobodan Soro, Živko Gocić, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Andrija Prlainović, Nikola Rađen, Stefan Mitrović i Duško Pijetlović su navodno potpisnici ovog pisma.

- Pismo nekolicine igrača je stiglo u Savez. U njemu su dali neke svoje sugestije za razrešenje stanja u VSS u narednom periodu. U utorak imamo Stručni savet, a krajem nedelje i Upravni odbor posle kog ćemo se oglasiti saopštenjem. Videćemo šta će biti na kraju - rekao je predsednik VSS Velibor Sovrović.

Posle Igara u Londonu, igrači su bili nezadovoljni nezauzimanjem Saveza, koji je ostao nem na pregršt sudijskih nepravdi, pogotovo u borbi za treće mesto protiv Crne Gore. Srpski vaterpolisti o tome nisu želeli da javno govore, ne želevši da time traže opravdanja što nisu izborili borbu za zlatnu medalju.

- Problemi postoje i treba najpre da budu rešeni unutar Saveza, osim da je od strane određenog broja igrača skrenuta pažnja na propuste. Ne želimo da se desi kao posle Igara u Pekingu kad niko nije pričao o osvojenoj medalji, već o tuči i problemima koji su pratili tim - rekao je jedan od potpisnika pisma, koji je želeo da do daljeg ostane anoniman.

Selektor Udovičić je za isti list rekao da nije imao uvid u pismo i da ne može da da nikakav komentar.

S druge strane, Duško Pijetlović nije imao problem da za "Informer" kaže da su poslati određeni zahtevi Savezu i da se ne pominju nikakva imena. Isti list navodi da tema pisma može da bude i neisplaćene premije za ostvarene rezultate. Prema Pravilniku VSS, svaki igrač dobija nagradu od Saveza u zavisnosti od rezultata, ali samo je deo tog novca iz nagradnog fonda Svetske plivačke federacije, koji iznosi od 60.000 do 80.ooo dolara za zlatnu medalju.

Za dve nedelje u Hambrugu počinju takmičenje u Svetskoj ligi protiv Nemačke.

(Telegraf.rs/Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA