KATASTROFA: Makedonija "tera" Mihajlovića i Srbiju sve dalje od Brazila

Makedonci poveli golom Ibraimija iz penala u 69. minutu, koji je minut ranije napravio Nenad Tomović. Od tog minuta "orlovi" su igrali sa igračem manje pošto mu je holandski sudija pokazao crveni karton

  • 3

U Skoplju reprezentacija Srbije u 2012. godini igra poslednji meč. I nije igrala onako kako je najavljivao selektor Mihajlović. Ustvari, iako svesni da ih poraz gura još dublje u provaliju iz koje se ne vidi Brazil obe reprezentacije su agresivno igrale na sredini, bez mnogo tempa i ideja kako da ugroze Brkića, odnosno Pačovskog. Sve se završavalo, uglavnom, pokušajima Srba sa distance ili centaršutevima Makedonaca u srce kaznenog prostora golmana Brkića. Pred 20-tak hiljada gledalaca, 1.000 srpskih navijača, Makedonije je golom Ibraimija iz penala, u 69. minutu savladala Srbiju sa 1:0.

Obojica selektora, Siniša Mihajlović i Čedomir Janevski su se na stadionu "Filip II" predstavili sa "najboljim" adutima, a i tribine su, ipak, pristojno popunjene. Mihajlović je ponovo iznenadio sve. Na klupi je do 69. minuta držao Baneta Ivanovića, a po desnoj strani je "radito" Tomović!

Senku na meč opet su bacili huligani, ovoga puta domaći, pošto su u centru grada na Vardaru, noževima, u bolnicu poslali dvojicu srpskih napadača. Za razliku od ulica, na travi stadiona "Filip II" nije bilo "drame", a jedna greška Tomovića, ustvari fenomenalan, teledirigovan centaršut Hasanija ka Ibrimiju je "prošao", a Tomović je u "očaju" srušio ovog igrača.

Siguran sa bele tačke je bio Ibraimi.

5. minut - Srbija je u uvodnim minutama mnogo agresivnija, a posle prvog kornera Tadić je malo iskosa, sa desne strane, šutirao visoko preko gola.

7. minut - Korner za Makedoniju... Lopta preleće na drugu stranu peterca gde je sam kao duh čeka Demiri. Udarac glavom, ali Tadić mirno hvata loptu.

11. minut - Hasani je "promešao" nekoliko fudbalera Srbije, ali je centaršut završio u naručju Brkića. Većina "stvari" događa se na sredini, a Makedonci su se oslobodili početnog pritiska.

13. minut - Posle još jednog slobodnjaka za domaće i centaršuta u srce kaznenog Makedonci i treći put uspevaju da naskoče naše defanzivce. Tahirijev šut odlazi daleko od desne stative.

15. minut - Srbija je posle 2. minuta i šuta Tadića sa istog mesta i posle kornera zapretila, ali je sada udarac Ignjovskog blokiran.

17. minut - Još jedan pokušaj Tadića... Šut sa 17-18 metara... Pored gola.

23. minut - Sa oko 30 metara šutira Kolarov, iako je u šesnaestercu imao trojicu saigrača. Možda je bolje bilo da je centrirao?

25. minut - Biševac dobija žuti karton i kako mu je to drugi u ovom ciklusu neće igrati protiv Hrvatske.

29. minut - Kolarov pokušava sa 27-28 metara. Iz slobodnjaka... Ništa

32. minut - Ponovo kapiten Srbije, Kolarov, sada sa 30 metara oprobava šut, ali lopta odlazi daleko od stative. Makedonija igra na ubacivanje, a naša odbrana za sada sve takve napade lako amortizuje.

35. minuta - Dva kornera za redom Srbije... Bez ikakvog rezultata. Sve u svemu, meč protiče bez uzbuđenja.

37. minut - Tomoviću u našem 16-ercu Hasani uzima loptu... Srećom, bez promene rezultata.

38. minuta - Odmah posle šanse Srbije, "sevnula" je kontra domaćina, koju Makedonci nisu završili golom. Ibraimi je sam sebi dao predug for, pa je Brkić lako došao do lopte.

40. minut - Ponovo je po levoj strani krenula kontra Makedonaca, ali je sada dobro reagovao Tomović.

43. minut - Pas od preko 50 metara završio je kod Ivanovskog, uz veliku grešku Nastasića.. Srećom pa je ovaj momak, koji igra u Rumuniji, šutirao dosta neprecizno i tako proćerdao najbolju priliku u ovom delu meča.

45+ (poluvreme je produženo za jedan minut)

45 + 1 - minut - sudija iz Holandije svira kraj prvih 45 minuta

DRUGO POLUVREME

46. minut - Žustar početak "orlova", ali ponovo lopta prelazi s' kraja na kraj golmanskog prostora Makedonaca... Ponovo ništa.

48. minut - Konačno šut u okvir gola... Ko drugi nego kapiten Kolarov. Opet iz slobodnjaka. Pačovski iz drugog "kroti" loptu.

55. minut - Zoran Tošić je pokušao da iznenadi Pačovskog. Lopta odlazi preko gola.

58. minut - PENAL za Makedoniju! Sjajan centaršut Ibraimija za Hasanija. Ovaj drugi dolazi do lopte, ruši ga Tomović. Sudija svira penal i Tomoviću daje crveni karton.

59. minut - GOOOOOOOOL Ibraimi je siguran za 1:0 za Makedoniju. Miha menja Đuričića Lekićem.

67. minut - I ono malo igre Srbije raspalo se posle primljenog gola, pa su domaći igrači lakše kretali po terenu. Bane Ivanović ulazi umesto Tadića.

87. minut - Poslednja prilika za Srbiju... Pačovski skida zicer.

Makedonija - Srbija 1:0

Stadion: "Filip II"

Sudija: Bas Najhujs (Holandija)

Strelci: Ibraimi 59. penal

Kartoni:

žuti: Biševac, Marković (Srbija), Gligorov, Grnčarov, Noveski, Georgijevski (Makedonija)

crveni: Tomović (Srbija)

MAKEDONIJA:

Pačovski, Lazevski, Novevski, Grnčarov, Georgijevski, Gligorov, Demiri (Šublikovski), Taševski, Tasevski (Tričkovski), Hasani, Ivanovski (Ristovski), Ibraimi.

SRBIJA:

Brkić, Kolarov, Nastasić, Biševac, Tomović, Fejsa, Ignjovski, Tošić, Tadić (Ivanović), Marković (Sulejmani), Đuričić (Lekić).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr.

    16. oktobar 2012 | 23:27

    Zap mi igrace ali mi je milo za Mihajlovica jer je pokazao ko je i sta je. Obicna debilcina,imamo svetske igrace a nezna da ih sastavi i uvezba. Gluperdo. Trazi pevace kao sto si trazio a ne igrace. A Gosp. VIDIC-U nemojte nikako doci da igrate,bar ne dok je on tu. Pozdrav

  • huntelar

    16. oktobar 2012 | 22:34

    nemaju pojma...

  • Mihajlovic

    17. oktobar 2012 | 19:41

    Neka sada Mihajlovic peva himnu!!! :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA