Otpustio sve igrače i trenera

Kontorverzni Čečen na čelu Ksamaksa ovako reagovao na izbacivanje kluba iz lige

  • 0

Katastrofa švajcarskog Ksamaksa dobija sve veće razmere. Nakon što je Švajcarska fudbalska liga izbacila klub iz prvoligaškog takmičenja, većinski vlasnik kluba je raspustio kompletan profesionalni pogon.

Po povratku sa zimskih priprema u Dubaiju, Čečen Bulat Čagajev, objavio igračima da mogu da traže nove klubove. Sportski direktor Raul Savoj je izvestio lokalne medije o sastanku održanom u Ženevi. Čagajev je 30 minuta pred igračima govorio na ruskom, dok je njegova desna ruka, potpredsednik Islam Satujev, prevodio na španski i francuski.

Ksamaksu je oduzeta licenca za takmičenje zbog niza proceduralnih grešaka klupske administracije. Čečen nije redovno isplaćivao plate, a nikome mesecima nije uplaćivao doprinose u fondove penzionog i zdravstvenog osiguranja. Sporno je i vlasničko pravo koje je Čagajev stekao kupivši većinski udeo u vlasništvu kluba u maju prošle godine.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA