Toma Fila: Huligani srećni ako dobiju samo 3-4 godine zatvora!

"Ovo je klasičnno navijačko huliganstvo, za nanošenje telesnih povreda navijači Srbije u najboljem slučaju mogu da dobiju tri do četiri godine"

  • 5

Huligani koji su uhapšeni nakon napada na hrvatske navijače sinoć u Novom Sadu i kod Rume mogu da dobiju višegodišnje zatvorske kazne, kaže za Telegraf.rs poznati beogradski advokat Toma Fila.

Direktor policije Milorad Veljović saopštio je da su do sada uhapšena šestorica srpskih navijača, ali da policija i dalje traga za organizatorima incidenata, kao i da im u tome pomažu njihove hrvatske kolege koje su sa svojim navijačima doputovale u Srbiju.

Toma Fila kaže za Telegraf da ispadi u Novom Sadu spadaju pod klasično navijačko huliganstvo, pa za mnoge uhapšene sleduju prekršajne, ali i krivične prijave za nanošenje teških telesnih povreda. 

- S obzirom na okolnosti, oni za koje se utvrde da su naneli telesne povrede hrvatskim navijačima mogu da budu srećni ako dobiju tri do četiri godine zatvora. To im je u najboljem slučaju - objasnio je Fila.

On je dodao i da praćenje kolone navijača uz rotaciju do hrvatske granice nije postupak koji je standardizovan u policijskoj proceduri, ali da je to bilo neophodno zbog bezbednosti kolone navijača.

Jučerašnji napad na navijače hrvatske reprezentacije koji su se vraćali sa utakmice Hrvatska-Francsuka u hali "Spens" bio je drugi u tri dana. U nedelju su privedena dvojica pripadnika navijačke grupe "Južni front", pošto su lakše povredili dvojicu navijača Hrvatske.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • telegrafrs

    25. januar 2012 | 11:46

    Toma Fila: Huligani srećni ako dobiju samo 3-4 godine zatvora! http://t.co/aAQioogw #hronika #rukomet #Srbija #Hrvatska

  • Zoran

    25. januar 2012 | 14:30

    Sta pricas ti?? Jesi ti uopce bio/bila u dvorani? Ajde prestanite više s tim izigravanjem žrtve, to rade kuje, a kuje šamaramo!!!

  • Mare

    25. januar 2012 | 13:37

    Pa nije nista buraz i nece biti..Jer Hrvatska stiti svoje gradjane i podzava ih protiv nas, nas nasa gazi dok im je glava u guzici zapada...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA