MOSKVA: Ana pobedila Vesnu u njenom rodnom gradu

Najbolja srpska teniserka savladala "novopečenu" Srpkinju Dolonc u četvrtfinalu turnira u Moskvi u dva seta - 6:4, 6:1. U polufinalu protiv Samante Stosur

  • 0

U prvom susretu između dveju srpskih teniserki, Ana Ivanović je savladala Vesnu Dolonc u četvrtfinalu WTA turnira u Moskvi u dva seta sa 6:4, 6;1

Rođena Moskovljanka, koja od pre nekoliko meseci igra kao teniserka pod zastavom Srbije, Ivanovićevoj je uzela servis, ali je Ana uspela da uzvrati i povede sa 4:1. Uzbudljivo je bilo u nastavku seta, jer je Dolonc izjednačila na 4:4, ali je 12. teniserka sveta uspela da pobedi u prvom setu osvojivši naredna dva gema.

U drugom setu je slomljen otpor Doloncove, jer je Ana na startu oduzela servis i povela sa 2:0. Do kraja seta je 160. teniserka osvojila samo jedan gem.

Anin servis se dosta popravio u drugom delu igre, pošto je zabeležila pet asova, naspram Vesninog jednog.

Prvi reket Srbije igraće za finale protiv glavne favoritkinje, Australijanke Samante Stosur, koja je pobedila Čehinju Klaru Zakopalovu sa 6:1, 6:3.

- Bilo bi neverovatno kada bih osvojila turniri i završila nedelju u velikom stilu. Očekuje me težak meč protiv Samante Stosur, nadam se da ćemo odigrati dobro i da će publika uživati - rekla je Ivanovićeva, i potom analaizirala meč sa Dolonc:

- Uvek je teško igrati protiv teniserke iz svoje zemlje, pogotovo ako nemaš previše informacija o njoj. Vesna udara lopticu prilično jako, ima snažan servis, mislim da poseduje veliki potencijal i nadam se da će nastaviti da se razvija - dodala je Ana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA