DERBI JSL, RAD - PARTIZAN 0:1: Minimalac crno-belih za ostanak na vrhu

U bledoj predstavi na stadionu Obilića Partizan savladao Rad golom Ivanova i obezbedio ostanak na vrhu prvenstvene tabele

  • 0

Fudbaleri Partizana zabeležili su pobedu protiv Rada u derbiju 9. kola Jelen Superlige i učvrstili prvo mesto na tabeli, golom Ivanova u 10. minutu, na centaršut Ninkovića iz slobodnog udarca s desne strane. Odbrana domaćina bila je nemi posmatrač i Ivanovu nije bilo teško da iz blizine glavom pošalje loptu u mrežu "građevinara".

Rad je krenuo žustro i zapretio u 3. minutu iz slobodnog udarca, ali šut Vitasa otišao je preko prečke. Nedugo zatim usledio je novi napad "građevinara", a Luka je pogodio spoljni deo mreže u situaciji kada je asistencija bila verovatno bolje rešenje.

Odmah je uzvratio Saša Ilić pokušajem iz daljine, ali ni on nije bio precizan.

Sledeće uzbuđenje bio je gol, a samo dva minita kasnije vođstvo Partizana moglo je da bude duplirano posle opasnog šuta Lazara Markovića, ali golman Rada dobro je intervenisao.

U daljem toku prvog poluvremena nije bilo previše uzbuđenja, "građevinari" su pokušavali u 22. i 26. minutu preko Kojića i Prša, ali obojica su bili neprecizni. Kojić je imao opasan pokušaj i u 33. minutu, međutim, golman Petrović bio je siguran.

Odmah je usledila dobra kombinacija Zabije i Ninkovića, a šut mladog reprezentativca Srbije završio je u korneru.

U završnici poluvremena Slavko Perović dobio je žuti karton zbog prigovora.

Partizan je u početkom drugog poluvremena dodao gas, Saša Ilić šutirao je glavom preko gola posle dobre akcije Markovića i Lazevskog, da bi zatim poluvolej Jojića golman Danilović izbacio u korner. 

Tempo je ubrzo opao i meč se sveo na monotone kombinacije između dva šesnaesterca. Crno-beli, zadovoljni vođstvom, nisu se mnogo trudili da dotuku rivala, dok rad prosto nije imao kreaciju kojom bi ozbilno ugrozio gol Petrovića.

Monotoniju je prekinula u 72. minutu odlična akcija Rada, lopta je na asistenciju Perovića došla do Luke koji ne koristi sjajnu priliku i iz blizine tuče preko gola.

U 79. minutu sudija Milan Karadžić isključio je, čini se prestorogo, vezistu Rada Gorana Čaušića. Iznerviran zbog nedosuđenog prekršaja nad njim od strane Markovića, Čaušić je rukama oborio s leđa Mitrovića, za šta je dobio direktan crveni karton.

Saša Marković prikazao je pravu majstoriju u 86. minutu prbacivši loptu sa desne na levu nogu, a zatim dobro šutrao, golman danilović pružio se koliko je dug i zaustavio udarac.

Najagilniji Radovac Luka ponovo je zapretio par minuta kasnije, ali njegov odličan pokušaj odbranio je sjajnom paradom golman crno-belih.

- Mislim da smo nezasluženo izgubili. Razliku je napravio Partizan golom u 10. minutu. pružili su tvrđu igru, ali smo mi imali kontrolu igre. Partizan odlazi sa tri boda i žao nam je zbog toga - rekao je trener Rada Marko Nikolić posle sudijskog zvižduka.

- U najavi smo rekli da će ovo biti težak meč, i svako ko je pomislio da bismo mogli da damo četiri ili pet golova, grdno se prevario. Imali smo nekih problema, ali bitno je da nosimo tri boda  - izjavio je trener crno-belih Vladimir Vermezović, koga zajedno sa ekipom očekuje put u Milano na meč trećeg kola Lige Evrope sa Interom.

- Isprsićemo se tamo u Milanu, pa šta bude - nagovestio je Vermezović.

RAD – PARTIZAN 0:1

(Ivanov 10)

Stadion: Obilića. Gledalaca: 1.000  Sudija: Milan Karadžić

RAD: Danilović – Milošević, Vitas (od 77. minuta Ćirković), Mitrović, Leković – Pršo (od 83. Jovanović), Gnjatić (od 68. Ljubinković), Čaušić, Luka – Kojić, Perović.

PARTIZAN: Petrović – Miljković, Ostojić, Ivanov, Lazevski – Jojić, Smiljanić, L. Marković (od 68. S. Marković), Ilić, Ninković (od 46. Tomić) – Zabija (od 59. Mitrović)

PAROVI 9. KOLA:

Javor – Sloboda (14.30)

Novi Pazar – OFK Beograd (14.30)

Radnički Niš – Jagodina (14.30)

Radnički Kragujevac – Donji Srem (14.30)

Smederevo  - Spartak (14.30)

Crvena zvezda – BSK (19.00)

Vojvodina – Hajduk (19.00)

(Telegraf.rs / Foto: partizan.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA