PRAVDA: Armstrongu oduzete titule sa Tura

Međunarodna biciklistička Unija (UCI) doživotno suspendovala Amerikanca i poništila sve njegove rezultate na trci kroz Francusku

  • 0

Konačno je pravda zadovoljena. Bivši američki biciklista Lens Armstrong ostao je bez sedam titula sa trke „Tur d’Frans“, odlučila je Međunarodna biciklistička unija (UCI).

Prvi čovek UCI, Pet Mekvejd, objavio je odluku na konferenciji za medije u Ženevi, a ona je doneta na osnovu dokaza koje  prikupila Antidoping agencija SAD o Armstrongovom dopingu tokom cele karijere.

Mekvejd je, takođe, objavio da je Armstrongu izrečena doživotna suspenzija i dodao:

- Lens Armstrong nema više mesto u biciklizmu.

Vladajuće telo svetskog biciklizma na taj način je samo potvrdio odluke Antidoping agencije SAD.

- Došli smo toliko daleko u borbi protiv dopinga da bismo se vraćali u prošlost - stakao je Mekvejd.

Prošlog meseca, Mekvejd je rekao da UCI nema razloga da uloži žalbu na odluku Antidoping agencije SAD, ali da će sačekati obrazloženje slučaja pre donošenja konačne odluke.

Izveštaj tog tela, koji je objavljen prošle nedelje, broji 1.000 strana i sadrži svedočenja o doping šemi koja je Armstrongu pomogla da bude dominantan na „Turu“ od 1999. do 2005. godine. U tom izveštaju se, takođe, bivši američki biciklista optužuje da je bio vođa najsofisticiranijeg doping programa u istoriji sporta.

(Telegraf.rs/B92)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA