Janković: Ekipa nije spremna, trebaju mi pojačanja!

- Ja ne mogu sa fićom da idem na "24 časa Le Mana". Šta ako mi dođe sledeći Le Man, a ja opet uzmem fiću, onda sam ja kriv, zar ne? To onda otvara pitanje dovođenja igrača - rekao je trener Crvene zvezde

  • 0

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković odgovarao je na pitanja navijača za klupski sajt - od preuzimanja klupe "crveno-belih" do problema sa formom svojih igrača kada se utakmice održavaju u ritmu sreda - subota.

Janković je na sugestiju jednog od navijača da je odustao od efikasne taktike kratkih pasova, koju je forsirao Robert Prosinečki, rekao da nema apriori odustajanja ili implementacije nekog stila igre.

- Iza sebe imam i taj ciklus sa mladom reprezentacijom gde je ekipa iz deset utakmica primila samo jedan gol iz igre. Ta stabilnost u odbrani jeste osnovna stvar, iz nje kreće samopouzdanje. Rano je govoriti o nekom mom stilu igre u Crvenoj zvezdi, jer prvo, stanje je bilo zatečeno i po pitanju igračkog kadra koji je formiran na neki drugi način, i po pitanju pripreme igrača, i taktičke i fizičke. O tome možemo pričati, ali mislim da sada nije vreme. Ovo je apsolutno uskakanje u jedan voz koji juri 200 na sat - rekao je trener kluba sa "Marakane".

Po pitanju forme svojih igrača, Janković je konstatovao da "ekipa nije spremna" i detaljno obrazložio kakvi igrači treba da se dovode u redove Crvene zvezde i istakao značaj omladinske škole.

- Šta ako ja dovedem igrača koji po svojim fizičkim parametrima, koji po svom potencijalu, kapacitetu, ne može da prati ritam sreda - subota? U startu ja to mogu da vidim, da ne može. Ja ne mogu sa fićom da idem na "24 časa Le Mana". Šta ako mi dođe sledeći Le Man, a ja opet uzmem fiću, onda sam ja kriv, zar ne? To onda otvara pitanje dovođenja igrača. Koji su kriterijumi i parametri za dovođenje igrača? Oni moraju da budu isti kao parametri koji će nam sutra doneti neki Bordo, ili Aston Vila, ili neko peti - zaključio je Janković.

- Da rezimiram, apsolutno sve potiče iz mlađih kategorija. Otprilike, ceo taj omladinski staž je tako konicpiran da se u određenom vremenskom periodu i uzrastu određene stvari razvijaju bolje nego bilo šta drugo. To je strategija o kojoj je jako teško govoriti jer ne postoji kontinuitet ni na jednom nivou u klubu. Ne postoji kontinuitet ni u rukovođenju klubom, niti u rukovođenju prvim timom.

Kriterijumi za dovođenje igrača moraju da postoje, smatra Janković i dodaje da se ekipa "krpi" na određenim pozicijama.

- Mogu već sada da kažem, hipotetički, da imam tri pozicije u timu koje bih voleo da pojačam određenim igračima. Ovde imam igrača koji se zove tako i tako i voleo bih da dođe u Zvezdu. Na drugom mestu nemam igrača sa imenom i prezimenom, ali ću vam dati deset parametara koje on mora da ispuni i mene ne interesuje kako se on zove. Nađite mi nekog ko će zadovoljiti tih mojih deset parametara - rekao je Janković.

On je zaključio da mora da se prekine istorijski neuspeh i petogodišnji post bez titule, i da ekipa treba nekako da pregura do zimskih priprema kad ih očekuju pripreme.

Trener "crveno-belih" je dodao da golman Kirovski zaslužuje šansu zbog dobre forme, da prati igre mladog Filipa Jankovića koji je bio u delikatnom trenutku zbog medijske halabuke, kao i da nekadašnjem Zvezdinom fudbaleru Goranu Šaušiću predviđa lepu fudbalsku budućnost.

(Telegraf.rs/crvenazvezdafk.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA