VREME ZA AKCIJU: Nemačka kreće u konačni obračun sa huliganima

- Postoji manja grupa od oko 4.000 huligana i navijača koja ne razgovara sa nama. Oni ne poštuju zakone i druge propise, tako da je vreme okruglih stolova i dogovora prošlo. Nemačkoj su potrebni specijano edukovani tužioci, koji su upoznati s fudbalskom materijom - objašnjavaju u Nemačkoj

  • 0

Policija i političari u Nemačkoj zatražili su preduzimanje oštrih akcija u sprečavanju nasilja na fudbalskim utakmicama. Povod za reagovanje je veliki sukob navijača Borusije i Šalkea uoči utakmice dva tima u Dortmundu, koja je odigrana u subotu. U neredima je povređeno 11 osoba, od kojih je osam pripadnika policije, dok je 180 uhapšeno.

Političar Lorenc Kifer rekao je da dijalozi sa navijačkim grupama tokom leta nisu doprineli smanjenju nasilja na fudbalskim stadionima i da je vreme da se uradi nešto po tom pitanju.

- Klubovi i političari ne smeju više da tolerišu oblike nasilja koji je nedavno prikazan preme policiji i protivničkim navijačima. Dosta je bilo priče, neredi su pokazali da je vreme za akciju - rekao je Kifer za "Sport Bild".

Zamenik šefa policije u regionu Severne Rajne i Vestfalije Arnold Plikert poručio je da policija mora da prestane da pregovora sa huliganima.

- Postoji manja grupa od oko 4.000 huligana i navijača koja ne razgovara sa nama. Oni ne poštuju zakone i druge propise, tako da je vreme okruglih stolova i dogovora prošlo. Nemačkoj su potrebni specijano edukovani tužioci, koji su upoznati s fudbalskom materijom - objasnio je Plikert.

(Tanjug.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA