NIKOLA KAVAZOVIĆ: Srbin, najmlađi selektor na svetu!

Mladi stručnjak predvodi selekciju Tadžikistana i tamošnjeg šampiona Istiklol, sa kojim je nedavno osvojio međunarodno takmičenje - Azijski kup predsednika

  • 0

Srbin Nikola Kavazović (37) najmlađi je selektor na svetu kada je u pitanju fudbal.

Do tog otkrića došao je italijanski sajt calciomercato.com, koji je i razgovarao sa Kavazovićem.

Mladi stručnjak predvodi reprezentaciju Tadžikistana i, istovremeno, tamošnjeg šampiona Istiklol, sa kojim je osvojio i Azijski kup predsednika. Nedavno je sa reprezentacijom Kavazović savladao sa rezultatom 2:1 Katar, domaćina Svetskog prvenstva 2022.

- Ideja mi je da promenim stvari u tadžikistanskom fudbalu. Već smo počeli da radimo na drugačiji način sa mlađim igračima, kao i u mom Istiklolu. Posle utakmice sa Katarom, Energi Kotbus je potpisao predugovor sa našim veznjakom Davronovim, a još jedan veliki evropski klub je vrlo blizu da potpiše našeg najboljeg igrača Ergaševa - rekao je Kavazović za italijanski sajt.

- Moja fudbalska filozofija je napadački fudbal, sa visokom kontrolom lopte i dubokim presingom. Uvek kažem mojim igračima da, kada izgubimo posed lopte, želim da je ponovo što pre osvojimo. Ako imamo loptu u našem posedu, tada nema načina da dođemo u opasnu situaciju po naš gol - ocenio je srpski stručnjak, kome su očito uzori Barselona i reprezentacija Španije.

Kavazović je igrao fudbal u OFK Beogradu, ali je posle teške povrede počeo trenersku karijeru. Trenersku licencu stekao je u Bosni i Hercegovini pošto Milovan Đorić nije imao sluha za mladog stručnjaka.

Kavazovićev šef Emomali Rustem ima samo 25 godina, on je sin predsednika Tadžikistana Emomalija Rahmona.

- Obojica imamo puno energije, ja sam spreman da radim celi dan i noć da dostignemo naš prvi cilj, a to je plasman na Azijski kup 2015. u Australiji. Dugoročni cilj je da selektiram tim koji će za nekoliko godina biti ozbiljan takmac svima za odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine - zaklučio je selektor Tadžikistana.

(Telegraf.rs/Izvor: Alo!/Foto: nikolakavazovic.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA