Kontador: Armstrong je linčovan!

- Sada svi pričaju o njemu, iako nije napravljen nijedan novi test. Sve je zasnovano na izjavama svedoka iz 2005. godine - rekao je španski biciklista o američkom

  • 0

Španski biciklista Alberto Kontador stao je u odbranu kolege Lensa Armstronga, koga je Međunarodna biciklistička unija zbog dopinga doživotno suspendovala i oduzela mu pobede na sedam trka "Tur de Fransa".

- Čini mi se da Lens nije poštovan na adekvatan način, bio je ponižavan i linčovan. Uništili su ga. Sada svi pričaju o njemu, iako nije napravljen nijedan novi test. Sve je zasnovano na izjavama svedoka iz 2005. godine - rekao je dvostruki pobednik Tura, koji se u avgustu vratio biciklizmu posle dve godine suspenzije.

Iako nisu bili u najboljim odnosima dok su vozili za Astanu, Kontador je dodao da je biciklizam postao popularan u SAD najviše zahvaljući Armstrongu.

- Uvek će biti onih koji će sumnjati i ja to mogu da razumem. Mogu samo da im poručim da bi trebalo da veruju kako se može pobeđivati i bez pomoći i da je to moguće i na "Tur de Fransu" - zaključio je Kontador.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA